Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ČIST ZRAK I NE IĆI BLIZU"

Neće grom u Koprivno: Posjetili smo sela Dalmatinske zagore i provjerili kako se ondje bore s koronavirusom

Glavne mjere poput distance i dezinfekcije vrijede jednako i za gradove i za sela. Ipak, ima mjesta gdje korona još uvijek nije došla. Obišli smo neka sela u Dalmatinskoj zagori i provjerili kako njihovi stanovnici žive u ovim koronavremenima.

Vrt pred kućom Anđe Caktaš u Konjskome pun je zdrave hrane,

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija koronavirus.hr Ugašena stranica koju smo tijekom pandemije svakodnevno posjećivali

"Recept za borbu protiv korone je čist zrak i ne ići blizu jedan drugog. Ne ići u grad nikako, ne volim te njihove gužve", rekla je.

Nešto dalje Ana Delić itekako se pazi da se ne bi zarazila.

"Kao u zatvoru, nema šta. Ne idem nikuda, nego sjedim i što ću? Što mi treba, to mi djeca donesu", rekla je.

"Ja svoju koku imam, svoju tuku, svoj zeleni čili, imam svojih 300 litara vina. Moj muž sve upotrijebi i priteče mu. Ujutro, kad je čist zrak, kad vi udišete, ima da vam se srce širi koliko je to lijepo", dodala je Caktaš.

Pročitajte i ovo Zlatko Trobonjača, imunolog GOST DNEVNIKA NOVE TV Imunolog objasnio što će se dogoditi nakon početka primjene cjepiva protiv korone i kada će se epidemija potpuno obustaviti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedan apsurd Ovako izgleda nadstrešnica od 150.000 kuna u Kašini, nije uspjela prekriti ni cijelu pozornicu - oglasili se i iz Grada Zagreba

Slično misle i u selima oko Dugopolja. Iako jesen stišće, može se i u šetnju. Marija Smajić rekla je da ide sa psom u šumu, šeta se i ne sastaje se ni s kim, a Boško Smajić da nastoji normalno živjeti te na pitanje boji li se zaraze odgovara: "Ako je nešto suđeno, možete se čuvati ne znam koliko."

Stanovnici sela Koprivno kažu kako - neće grom u koprive. Velikog straha, kažu, nema, ali su oprezni. Ipak, epidemiolozi ističu da je zaraženih koronavirusom itekako bilo u nekim selima Zagore, a poštivanje svih donesenih mjera vrijedi jednako za gradove i za sela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene