Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se 20-ak minuta

Reporter Dino Goleš u Dnevniku Nove TV pokazao je kako se koristi kućni test za koronavirus: "Štapić ne treba zabijati duboko u nos". Brzo smo dočekali i rezultate

Aktualno Galerija Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus - 3 Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus - 2 Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus - 1 Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš koristi kućni test za koronavirus Galerija 1/4 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš javio se iz svog doma kako bi nam pokazao kako u praksi izgleda korištenje kućnog testa za koronavirus.

Goleš je štapićem uzeo bris iz nosa i kazao kako štapić ne treba zabijati duboko, tek površinski dva do tri centimentra, a postupak se mora ponoviti u obje nosnice. Prije toga potrebno je oprati ruke i dobro ispuhati nos.

Pročitajte i ovo Dobra predviđanja za turističku sezonu buking u Skandinaviji Baby Lasagna napravio je još jednu sjajnu stvar: "Požurite potražiti smještaj!" Testiranje na covid-19 Veliki broj umrlih Eksplozija korone, brojke kao u vrijeme žestoke pandemije: "Treba se zaštititi i ublažiti posljedice"

"Uzmete bris nosa, površinski tri-četiri kruga, do 3 centimetra u nosnicu, ne treba to duboko", rekao je.

Nakon uzimanja uzorka štapić se stavlja u epruvetu s reagensom i miješa otprilike minutu.

Goleš je kazao kako set ovakav test u Zapadnoj Europi može kupiti već mjesecima i znatno je jeftiniji.

"Uskoro bi u Hrvatskoj mogli imati i više ovakvih kućnih testova, pa bi s vremenom i njihova cijena mogla biti manja", rekao je i dodao kako je u Europskoj uniji registirano 80-ak brzih testova, a nešto manje od pola njih uzajamno se priznaju u svim državama članicama, među njima je i ovaj test. No docent Capak tvrdi da se test ne priznaje kad uzorak uzimamo sami.

Nakon 20-ak minuta Goleš se ponovno javio u Dnevnik Nove TV i srećom, test je pokazao da je negativan.

"To se vidi na ovom testeru. Da je on pozitivan, ovdje bi bile dvije crtice, a ne jedna. Ako se i vi odlučite nabaviti kućni test, imajte na umu da je u Hrvatskoj licenciran samo onaj jednog proizvođača, a kako doznajem, nudi ih se više na sivom tržištu, u ljekarnama i preko preprodavača", rekao je i objasnio da bi zbog svega posla mogla imati i inspekcija.

Zašto? Pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene