Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 10. siječnja

Roditelji šokirani novim pravilima: Djecu koja idu u vrtić morat će triput tjedno testirati kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sva djeca starija od jedne godine u Bavarskoj uskoro će se morati tri puta tjedno testirati na koronavirus kako bi mogli na čuvanje u dnevni boravak.

Od 10. siječnja u Bavarskoj na snagu stupaju nova pravila o testiranju na koronavirus. Odnos se na djecu stariju od jedne godine.

Pročitajte i ovo Štrajk odgojiteljica - 4 "Kroz sve prolaze i naše obitelji" Zatvorene u sobici slušaju zastrašivanja, prijetnje i vrijeđanja: "Zaštitarska služba nikad nije viđena na ovim mjestima" Slika nije dostupna raste broj zaraženih Njemačka uvodi obvezno testiranje povratnika iz rizičnih područja, među njima i neke zemlje EU-a

Naime, svi mališani stariji od jedne godine života morat će tri puta tjedno testirati kod kuće kako bi mogli na čuvanje se u dnevni boravak, piše Fenix. Bavarska će roditeljima izdati bonove za nabavu testova u ljekarnama.

Osim što djecu moraju sami testirati, roditelji moraju dostaviti i dokaz o testu, a Ministarstvo obitelji predlaže da to učine na jedan od dva načina. Prvi je da potpišu obrazac kojim dokazuju da su obavili testiranje, a drugi je da donesu videosnimku na kojoj se vidi kako testiraju dijete.

Roditelji šokirani, buni se i oporba

Roditelji su šokirani novim pravilina. Sabina Memić (31), čija bi trogodišnja kćerka od veljače trebala u vrtić, kaže za Bild da su restrikcije dovoljno loše po djecu, a ''testovi su još jedan faktor stresa''.

Šokirana je i Pauline Kleemann (33). ''Koliko god mališani bili osjetljivi, testovi su za njih mučenje'', kaže ona i dodaje da je potpuno protiv ideje da se roditelji snimaju kako testiraju djecu.

Žestoko je na nova pravila reagirala i oporba. Šef bavarskog SPD-a Florian von Brunn ne protivi se testiranjima u dječjim vrtićima, ali smatra da je procedura loše organizirana. ''Državna vlada stavlja teret na roditelje. Bavarska mora predstaviti koncept kako bi se takvi testovi mogu provoditi u vrtićima'', poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene