Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PITANJE ODGOVORNOSTI

Cijepljeno je 45 posto odraslog stanovništva: Pogledajte stanje po županijama

Cijepljenje na Velesajmu u Zagrebu - 2
Cijepljenje na Velesajmu u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Na dan 5. srpnja cijepljeno je 37,3 posto ukupnog stanovništva, odnosno 45 posto odraslog stanovništva. Ukupno je utrošeno 2.687.515 doza cjepiva, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Ukupno je 1.511.987 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.175.528 cijepljeno s dvije doze.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (43,4 posto ukupnog stanovništva, odnosno 52,7 posto odraslog stanovništva).

Pročitajte i ovo Postotak građana cijepljenih prvom dozom A živimo od turizma Zašto se više od polovice građana Hrvatske uporno ne želi cijepiti i kako ih nagovoriti na to? Psihijatar objašnjava: "Imamo situaciju da nitko nikoga ne čuje"

Završeno cijepljenje ukupnog stanovništva u najvećem je obuhvatu ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (31,9 posto), dok je završeno cijepljenje odraslog stanovništva u najvećoj mjeri ostvareno u Gradu Zagrebu (39,4 posto), objavio je HZJZ.

''Iako nismo dosegli planiranu procijepljenost od 50 ili 55 posto stanovništva na kraju lipnja, ne možemo biti nezadovoljni. Tih 45 posto odraslih građana koji su cijepljeni iskazalo je povjerenje zdravstvenom sustavu i zaštitilo vlastito, ali i tuđe zdravlje. Pred nama su novi izazovi koje donosi delta-soj i cijepljenje građana s dvije doze bilo kojeg cjepiva jedino je rješenje da zaštitimo najranjivije skupine građana, ali i da budemo mirni tijekom cijele turističke sezone'', poručio je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).








 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene