Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bidenova administracija

Pozvat će građane da se docijepe protiv korone: Moderna, Novavax i Pfizer stvorili nove verzije cjepiva

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bijela kuća pozvat će Amerikance da se najesen docijepe protiv koronavirusa.

Bidenova administracija planira pozvati sve Amerikance da ove jeseni dobiju dodatnu dozu cjepiva protiv COVID-19, kako bi se suprotstavili novom valu zaraze, izjavio je u nedjelju jedan od dužnosnika u Bijeloj kući.

Dužnosnik je rekao da Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izvješćuju o porastu infekcija i prijema u bolnice zbog širenja zaraze koronavirusom, ali dodao i da je ukupan broj zaraženih i dalje nizak.

U četvrtak su iz Moderne poručili kako početni podaci pokazuju da je njezino novo cjepivo protiv COVID-19 učinkovito protiv podvarijanti virusa "Eris" i "Fornax" kod zaraženih osoba. Moderna, Novavax, Pfizer i njemački partner BioNTech SE stvorili su verzije svojih cjepiva protiv COVID-a usmjerenih na podvarijantu XBB.1.5.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekstremno visoke temperature Bit će pakleno: Peka poklopila zemlju, upaljen crveni meteoalarm

U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, tvrtke očekuju da će nove inačice cjepiva biti dostupne u nadolazećim tjednima za jesensku sezonu cijepljenja.

"Poticat ćemo sve Amerikance da uz cjepiva protiv gripe i respiratornog sincicijskog virusa dobiju i nove doze za zaštitu od koronavirusa", rekao je dužnosnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene