Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Post na Facebooku

Saborska zastupnica oštro odgovorila splitskom KBC-u: "Pa nismo lude!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Ninčević - Lesandrić odgovorila je na objavljene rezultate inspekcije Ministarstva zdravstva i priopćenje KBC - a Split koji su njene tvrdnje o kiretaži bez anestezije odbacili kao neistinite. Odgovor prenosimo u cijelosti.

"Onda minjajte pravila u tom slučaju. Ne može bit normalno da umiremo od bolova, jednostavno ne može biti normalno! I to ne jedna, ne pet, ne deset nego na stotine žena!

Pročitajte i ovo Ivana Ninčević Lesandrić (Foto: Marko Lukunic/PIXSEL) Slučaj kiretaže Ninčević Lesandrić reagirala na rezultate inspekcijskog nadzora Slika nije dostupna Neslužbeni nalazi inspekcije Ninčević-Lesandrić dobila lokalnu anesteziju, nije bilo propusta u bolnici?

A druga stvar ne može nitko tvrditi da su moje riječi neistinite kad mene nitko apsolutno ništa nije pitao. Valjda ja znam šta sam prošla i koliko je to boljelo! Kao i tisuće žena! Ne razumijem zašto se pokušava svaku ženu uvjerit da je ono što je doživjela neistina, umjesto da se to jednostavno promini!

Pa nismo lude, znamo šta smo prošle.....tužno je ovo sve, baš sam razočarana i povriđena.... Inspekcija se ne može vršiti bez osoba nad čijim predmetom se inspekcija radi (evo mene nitko nije pozvao na razgovor).

Dakle, bitni su ljudi, pacijenti, živa bića, a ne pravila. Medicinska dokumentacija i medicinski bolni zahvat o kojemu tisuće žena pričaju nije ista stvar! Žao mi je što nam svima skupa fokus nije na boljim uvjetima u zdravstvu, ali ja se svejedno nadam se da će glas tisuće žena tretman pacijentica ipak poboljšati. Jer, toliko je žena skupilo hrabrosti da javno progovori o svom traumatičnom iskustvu, samo zbog toga da u budućnosti više ni jedna žena ne mora proći kroz tu traumu.

Trebamo biti društvo u kojem se nepravilnosti neće prijavljivati anonimno, zbog straha od osude i u kojem će kritike biti poticaj da se sustav usavrši, a ne da se odbacuje, sankcionira ili na stup srama stavlja one koji ukažu na greške", napisala je na svom Facebook profilu Ivana Ninčević - Lesandrić. 

Podsjećamo, KBC Split je optužbe Saborske zastupnice odbacio kao neistinite. Za slično nehumano postupanje pri ginekološkim zahvatima, ginekologe diljem zemlje optužile su stotine žena kroz inicijativu Prekinimo šutnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene