Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komadina protiv monetizacije

'Jednom kad prodamo autoceste, imat će ih netko drugi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Cijeli svoj politički život bio sam protiv prodaje nacionalnih resursa i protiv privatizacije na ovakav način jer - kada prodate svoje resurse, nemate ih vi, nego ih ima netko drugi, a vi ste postali tržište tome drugome', istaknuo je Komadina.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je danas kako nije pristaša monetizacije jer smatra da ona 'nije cestovno pitanje, nego financijsko pitanje i pitanje krpanja državnog proračuna'.

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Komadina je na konferenciji za novinare u Rijeci rekao kako ne zna kolika je danas vrijednost autocesta u Hrvatskoj i koliko je na njih potrošeno te da bi trebalo javno i transparentno voditi postupak u vezi s mogućom monetizacijom kako bi računica bila čista i kako se ne bi stvarao gubitak.

'Cijeli svoj politički život bio sam protiv prodaje nacionalnih resursa i protiv privatizacije na ovakav način jer - kada prodate svoje resurse, nemate ih vi, nego ih ima netko drugi, a vi ste postali tržište tome drugome', istaknuo je Komadina.

'Tako, primjerice, ne plaćate više usluge svojem teleoparateru, nego ste njegov korisnik, gdje on ostvaruje dobit, ne za Hrvatsku, i usput otpušta ljude. Tako je i u hotelima i drugim tvrtkama', dodao je.

'Mene krivo pitate, nemojte se ljutiti, nisam za neoliberalni kapitalizam', zaključio je Komadina odgovarajući na pitanje novinara o monetizaciji autocesta.

Josipović ne može komentirati monetizaciju autocesta 'jer nema dovoljno podataka'

Na pitanje kako funkcionira Vlada, Komadina je rekao kako na to neće odgovoriti, da nije na njemu da komentira odnose u Vladi te da je to pitanje za nekoga u Vladi, ponajprije njezina predsjednika Zorana Milanovića.

Komentirajući pismo predsjednika Josipovića predsjedniku Hrvatskoga sabora Leki u kojemu, među ostalim, izražava zabrinutost za stanje u društvu, Komadina je rekao kako je dobro da su ga podsjetili na to te da će i on poslati pismo jer je i on zabrinut.

U vezi s preseljenjem proizvodnje 'Narodnih novina' iz Industrijske zone Kukuljanova, gdje je uređen novi prostor, a nedavno je navodno utvrđeno kako ne odgovara namjeni, Komadina je odgovorio da je to 'još jedan cirkus'.

Rekao je kako je za to da taj posao ostane u Kukuljanovu te 'da ne zna što fali hali u Kukuljanovu. 'Valjda nekome fali daska u glavi', ocijenio je Komadina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene