Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori sa Španjolcima

Susjedna općina Kolan želi ludilo Zrća preseliti na svoj teritorij!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok dio građana Novalje priželjkuje referendum o budućem konceptu Zrća, najpopularnija plaža na Jadranu uskoro bi mogla dobiti oštru konkurenciju, i to u samom susjedstvu.

Općina Kolan pregovara sa španjolskim investitorima, koji bi na njihovu plažu mogli dovesti jedan od najpoznatijih svjetskih klubova. Vrući ritmovi uskoro bi mogli odzvanjati i sa Katarelca.

'Zasada su najveći interes pokazali španjolski ulagači koji su spremni uložiti uistinu veliki novac. Radit će se zabavni park koji je po meni najinteresantniji sigurno', rekao je Josip Zubović, načelnik Kolana.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Dolasku zabave na kolanjsku plažu vesele se i prvi ovosezonski posjetitelji. 'Turistima će se to zasigurno svidjeti, a stanovnicima buka ne bi trebala smetati jer žive dalje odavde', rekao je Martin iz Poljske.

>> Ne žele kod sebe 'hrvatsku Ibizu': Pile li Novaljci granu na kojoj sjede?!

'Neka se trude, to je dobro za Jadran, za Hrvatsku. Ja mislim da je dobro!', kaže Boris iz Slovenije. Buduća oaza za partijanere niknut će odmah pokraj dosadašnje. Dijeli ih tek kameni zid.

S jedne strane plaža Zrće, Novalja i Ličko-senjska županija, a s druge strane plaža Katarelac, Kolan i Zadarska županija. U Novalji i dalje podijeljenost zbog popularne plaže. Vladajući HDZ čvrsto stoji uz postojeći koncept no dio Novaljaca, uz oporbeni SDP, priželjkuje promjene.

'Apsolutno nismo za ukidanje Zrća nego smo za drugi koncept Zrća. Znači, jedan zaokret u ponudi. To vjerojatno znači manje posjetioca i festivala', rekao je Robert Badurina, vijećnik Grada Novalje. A ono što dijelu stanovništva smeta, španjolske ulagače je privuklo.

'Sigurno je da je Zrće stvoren brend od kojeg ne može nitko bježati i sigurno da onda doprinese i oni koji ulažu tu znaju zašto ulažu', rekao je Zubović. Novo odredište za ljubitelje zabave, prema planovima, trebalo bi zablistati iduće godine.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene