Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razuzdanost dosadila stanovnicima

Ne žele kod sebe 'hrvatsku Ibizu': Pile li Novaljci granu na kojoj sjede?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik problem muči stanovnike Novalje na Pagu. Dosta im je Zrća i razuzdanih tuluma, ne žele izgubiti obiteljske goste. O budućnosti Zrća mogli bi odlučiti stanovnici mjesta na referendumu.

Zrće je u svijetu proslavilo Novalju kao turističku destinaciju pa se postavlja pitanje ne pile li stanovnici otoka granu na kojoj sjede. Hrvatska Ibiza, Uvala gdje zabava nikada ne prestaje, Dolina razvrata i zabave, Sodoma i Gomora.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

To samo su neki od naziva za najpoznatiju uvalu s hrvatske strane Jadrana. 'Previše je Zrća i osnovna dilema nije da li Zrće ili ne Zrće, nego koliko Zrća i kakvo Zrće', kaže Elvedin Miljković, vlasnik obiteljskog hotela.

Njegovo mišljenje dijeli mnoštvo građana Novalje, kao i dio oporbe predvođen lokalnim SDP-om. Dosta im je buke i mladih koji pijani i oskudno odjeveni šetaju njihovim gradom. Traže raspisivanje referenduma.

'Veliki broj tih ljudi upravo određuje cijeli niz turističkih aktivnosti u Novalji. Od cijene smještaja, od vrste usluge, od investitora koji nas zaobilaze i zapravo destinaciju tretiraju kao jeftinu', rekao je Boris Šuljić, nezavisni vijećnik.

>> Ostojić: Bilo bi šteta zabraniti klubove za Zrću, ali Novaljci moraju odlučiti

Razvoj te plaže počeo je prije 15-ak godina. Tada je malo tko bio svjestan njezina potencijala. Unatoč nevjerici, vječni gradonačelnik uspio je, i od Zrća napravio brand. 'Pojedinci pokušavaju razgraditi brand. To je malo, baš onako kontra mozgu rekli bi mi po domaći', smatra Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje.

Klub Papaya uvršten je među 30 najboljih na svijetu, a Novalja i Pag konkuriraju za top destinaciju Mediterana. 'Posljednji broj News Of The Worlda koji je tiskan u pet milijuna primjeraka otok Pag je proglasio u top tri najpoželjnije ljetne destinacije', kaže Toni Dabinović, PR kluba Papaya.

Važnosti Zrća svjesni su i u Vladi. 'Ja mislim da je Zrće postiglo ne samo regionalnu nego i svjetsku prepoznatljivost. Osobno mislim da bi to bilo šteta, ali definitivno odluku o tome moraju donijeti samo žitelji, stanovnici Novalje', rekao je Veljko Ostojić, ministar turizma. Podijeljenost je očita. No odluku će u konačnici donijeti mještani, a njezine pozitivne ili negativne posljedice imat će izravan utjecaj na njihove živote.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene