Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene

Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Damir Krajac/Cropix
Predsjednik Republike Zoran Milanović oglasio se o mirovinama u Hrvatskoj i najavio što će učiniti njegova Vlada ako pobijedi na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Promjene vezane za mirovine jedan su od ključnih poteza koje predsjednik Republike Zoran Milanović najavljuje otkako je objavio da će biti SDP-ov kandidat za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima u travnju.

O mirovinama je, između ostalog, govorio i dan ranije u svojem prvom velikom intervjuu od najave kojom je uzdrmao javnost, a u srijedu se o njima oglasio i na Facebooku te ponovno kritizirao Vladu HDZ-ova Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Počinje 1. lipnja VIDEO Tomašević objavio vijest koja će razveseliti dio Zagrepčana: "To je jedna od ključnih mjera..."

''Mirovine u Hrvatskoj sve su manje, životni standard hrvatskih umirovljenika sve je lošiji, a Plenkovićeva Vlada sjeti ih se samo pred izbore, pa im i sada daje milostinju za Uskrs. Svojom nerazumnom politikom i programom koji kao da je pisala umjetna inteligencija, Plenković će samo još više povećati razliku između plaća i mirovina'', kazao je Milanović u objavi na Facebooku. 

''Nebrigu prema hrvatskim umirovljenicima odmah ću zaustaviti.
Jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa bit će promjena obračuna i povećanje mirovina na 50 posto prosječne plaće. Hrvatska bez problema može osigurati 750 milijuna eura u državnom proračunu za trajno povećanje mirovina'', poručio je Milanović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene