Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer na Čiovu

O sastanku kod predsjednice: 'To su tempi passati! Još se urazumljujem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović u petak je izrazio čuđenje protivljenju zamisli da se vojni mimohod na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, održi u poslijepodnevnim satima u Zagrebu, upitavši 'tko može biti protiv toga'.

"Ne mogu vjerovati da netko može biti protiv vojnog mimohoda na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u poslijepodnevnim satima u glavnom gradu Hrvata. Tko može biti protiv toga? Mislim, predsjednica nije protiv toga", ustvrdio je Zoran Milanović odgovarajući na novinarske upite u Trogiru gdje je u petak posjetio gradilište mosta kopno - otok Čiovo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

Milanović je ponavljajući protupitanje novinarima kazao opetovano - "tko može biti protiv toga" (vojnog mimohoda u Zagrebu u poslijepodnevnim satima), a novinari su uzvratili opaskom "netko tko štedi".

Na tu novinarsku opasku Milanović je, pak, uzvratio protupitanjem: Tko štedi ? Znači da vojnici ne dobiju dnevnice. Ja mislim da će ih izvana zaraditi, dodao je.

Premijerova turneja se nastavlja

Premijer je obišao gradilište mosta kopno-Čiovo i izjavio kako će taj projekt biti završen do listopada iduće godine. Premijer je kazao i kako ovaj obilazak nije kao što je to prije radila Fimi media. Na upit zašto se nije odazvao na sastanak predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, koja ga je, u sklopu razgovora s predsjednicima parlamentarnih stranaka na Pantovčaku pozvala kao predsjednika SDP-a, Milanović je odgovorio da su to "Tempi passati !" (lat. prošla vremena), dodavši da se još uvijek urazumuljuje kao predsjednik SDP-a.

Milanović je odbacio i novinarsku konstataciju da su mu i sindikalni predstavnici zamjerili na nedolasku na sastanak s predsjednicom države, rekavši mu da je sebičan te da tako i njih izbjegava, kao i predsjednicu Republike.

"Ne, to ni jedno ni drugo nije točno, vi to dobro znate. Ne znam o čemu konkretno govorite", rekao je premijer Milanović novinarima.

'Nije ovo kao Fimi media'

Premijer je obišao gradilište mosta kopno-Čiovo i izjavio kako će taj projekt biti završen do listopada iduće godine. Kazao je kako ne zna kako će završiti postupak pred sudom u kojem jedna tvrtka tuži državu zbog sumnji u nepravilnosti na natječaju za izbor izvođača radova. Na obilasku su bila i tri ministra. Premijer je kazao i kako ovaj obilazak nije kao što je to prije radila Fimi media.

''Ovo je velika stvar za Trogir koji će biti spašen onih groznih gužvi koji uništavaju grad, ruše mu turističku vrijednost. Ovo je rad, za ovo je trebala priprema, za Pelješki most je trebala, za Kupare, To nije da dođeš tu Fimi medija malo plesa malo fešte, fritula, ne, organizira se domjenak otvoriš radove, a novaca nema. To smo vidjeli nekoliko puta Ovo je financirano do zadnje lipe do zadnjeg eura'', rekao je premijer (D.Š. / V.V. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene