Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor predsjednice Vrhovnog suda

Milanović bijesan zbog događanja u Saboru: "Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti od glave"

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je burnu sjednicu Sabora na kojoj je prihvaćena Odluka odbora za Ustav.

Zoran Milanović oglasio se o odluci Hrvatskog sabora kojom se potvrdilo da da predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije pogriješio kada je od njega zatražio da dopuni svoju odluku o izboru Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Milanović je na Facebooku napisao da je u Saboru ''grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu''.

''Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti. To pravo ima jedino Hrvatski sabor'', kaže Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča oko Vrhovnog suda Sabor prihvatio odluku Odbora za Ustav sa 77 glasova, Reformisti suzdržani: "Ne želimo sudjelovati u političkim igrama"

Dodao je da se nikoga ne može kazniti za izrečeno stajalište niti glas u Saboru, no može se kažnjavati za korupciju.

''Stoga, pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi. Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude'', piše predsjednik.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučuje o odlukama Stožera - 5 bili su baš brzi! DNEVNIK.hr doznaje: Ustavni sud ovako će presjeći Milanovićev plan imenovanja predsjednice Vrhovnog suda

Ponovio je da će stati iza Zlate Đurđević ''neovisno o neustavnim, neinteligentnim smicalicama kojima se služe, zato jer trenutačno mogu''.

''U tome je sva bit i jedini scenarij ove farse. Ja sam za promjene, koliko god one male bile. Od nečega treba početi. Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave'', zaključio je Zoran Milanović.

Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova...

Posted by Zoran Milanović on Friday, March 19, 2021

Reformisti nisu podržali Odbor

Sabor je u petak prihvatio mišljenje Odbora za Ustav prema kojemu predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije pogriješio kada je od predsjednika Republike, s obzirom na uočene nedostatke, zatražio da dopuni svoju odluku o izboru Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Reformisti nisu podržali mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o načinu izbora predsjednika Vrhovnog suda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene