Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svečanoj prisezi

Milanović bez dlake na jeziku: "HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor". Komentirao i Boyse u Grčkoj

Predsjednik Zoran Milanović je u Požegi sudjelovao na svečanoj prisezi 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju. Iza toga je dao izjavu za medije.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je u Požegi na svečanoj prisezi 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju.

Upitan kada će biti parlamentarni izbori, premijer Andrej Plenković je rekao će biti u redovitom roku te podsjetio na zakonom propisane rokove. "Izbori će biti kada dođe vrijeme."

Na to se osvrnuo Milanović. "Nadam se da se neće raspustiti ranije, a onda kad se raspusti je uzak prostor kad predsjednik donosi odluku", pojasnio je. "Nadam se da ćemo se opet držati toga da se ide na izbore svake četiri godine", istaknuo je Milanović.

Zoran Milanović Zoran Milanović (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nemam ja nikakve nesmislene teze. Mogu biti istinite ili neistinite, ali ne nesmislene", kazao je Milanović. "On to ne razumije, sa svojih sto riječi hrvatskog. Može prodavati maglu onima koji ne koriste mozak", prokomentirao je Plenkovićevu izjavu da predsjednik koristi nesmislene teze.

"Reći da ja radim štetu Hrvatima koji su zatvoreni u zatvoru u Grčkoj je netočna teza, pokvarena je. Daj mi dokaze, premise. Čime radim štetu? HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor", opleo je.

"Aristotel ne bi bolje to zamislio. Grliću mozak ne može biti konzistentan dvije sekunde. Da sam ja razljutio grčke suce... Ovo grčko je sjajno. Mada je vjerojatno neka razina suca mogla donijeti odluku da se ljudima da sitnih 18 mjeseci. Članica EU ima pritvor - to je ćuza. 18 mjeseci protiv običnih huligana? Što se u tih 18 mjeseci mora dogoditi, drugovi i drugarice? Vojni rok u SFRJ nije trajao 18 mjeseci", istaknuo je.

"Naša diplomacija ima veće srce od grčke lubenice za tuđe potrebe i mjere. To je pravosudni gangesteraj. 18 mjeseci administrativnom mjerom držite ljude van slobode. Zašto? Suci imaju sindikalna prava 50 tjedana u godini pa ne stignu odraditi?", dodao je.

"Da se možda Grčku dovede u red? Ajde probajte u Hrvatskoj donijeti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti. Donjim Gradom ćete vidjeti milijardu grafita kojima se bezobrazno uništava tuđa imovina. Mom susjedu, koji je uložio 150.000 eura za obnovu fasade je neka biomasa došla i na fasadu napisala ljubavnu poruku. Huligani su tipovi koji štete prvo sebi. Kad ga maknu s mamine kuhinje da vidimo hoće li se to usuditi raditi", komentirao je huliganstvo.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Izborna godina Grbin vjeruje da Plenković sebi namješta datum izbora: "Trebali bi biti što prije da se ove lopine maknu s vlasti"

"Svoje teze drukčije objašnjavam od Lenjina i drugih Plenkovićevih uzora. Ne guram svoje ljude da komentiraju. Grliću Radmanu je zadatak da bude Plenkovićevo kučence - da laje. Samo što mu prsni koš ne pukne od uzbuđenja", kazao je.

"Kad netko krene lajati ja ću ga maknuti. I to ispred kamera. Novine ne čitam i ne planiram", istaknuo je. Osvrnuo se na jedan tekst u novinama koje nije htio imenovati. "Iskreno govoreći, čovjek nije bio osobno uključen, ali je zapovjednik vrlo osjetljive postrojbe i pokazao je nedoraslost. Pao je na inspekciji. Uhvaćeni su prstima do lakta u pekmezu. Dvije godine je bio fiktivni savjetnik. Nije rečeno da ga se nije moglo staviti u neko zapovjedno mjesto. Od svih mjesta, Banožić i Plenković su izabrali inspektorat. Lisici daješ kokošinjac. Za to, dođavola, nije. I oni u tome ne vide problem", rekao je.

"Doći će u vojarnu i radit će inspekciju nad zapovjednikom i njegovim ljudima. Tko dolazi? Pa oni koji su pali na inspekciji. Kako da to prešutim? Pitajte što im je bilo u glavi kad su se odlučili za takvo imenovanje? Jednu od manje dostojnih osoba postaviš na to mjesto. Netko tko je pucao sve penale i sve ih promašio - staviš da puca penal na Svjetskom prvenstvu", metaforično je zaključio Milanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija veliki dugovi Mnogima omiljeni trgovački lanac ide na prodaju, samo u Hrvatskoj imaju 120 poslovnica

Milanović će navečer u Iloku prisutvovati središnjem programu 56. iločke berbe grožđa. Predviđen je i njegov prigodni govor u 19 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene