448108
448108
448108
448108
448108

'Ja sam nacionalni građanski političar. Nisam krotki prevrtljivi briselski ćato i to nikada neću biti'

Na predizbornom skupu Narodne koalicije u Splitu, predsjednik SDP-a poručio je kako se HDZ-ova izborna kampanja zove 'Vjerodostojnost', jer ih upravo vjerodostojnost najviše 'svrbi'.

 
 
 
 
'Nisam krotki prevrtljivi briselski čado' (VIDEO: DNevnik.hr)
'Nisam krotki prevrtljivi briselski čado' (VIDEO: DNevnik.hr)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Na predizbornom skupu u Splitu, između ostalih, govorio je i kandidat Narodne koalicije za premijera, Zoran Milanović. 'Ja jesam nacionalni građanski političar. Nisam krotki prevrtljivi briselski čato i to nikada neću biti', poručio je misleći na predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Svoju će zemlju, kaže, zastupati 'glavom, karakterom, čistinom'. 'Mi se s pravim demokratima, s pravim demokratskim vladama nikada nismo krivo pogledali', kazao je Milanović referirajući se na reakcije s istoka na koje se poziva HDZ kada ga kritizira.

'No pasaran!'

'Htjeli su prekinuti obrazovnu reformu - no pasaran, neće proći! Htjeli su privatizirati zdravstvo tako da vam svaki puta istresu posljednju kunu iz džepa kad dolazite kod doktora kojeg plaćate cijeli život kroz doprinose - no pasaran, neće proći! Htjeli su ukinuti poticaje za mlade i stručno usavršavanje od 3.000 kuna - no pasaran, neće proći!', kazao je svojim pristašama na skupu u Splitu.

'Reforme idu dalje, da oni koji se u ne snađu, poskliznu, padnu, zalutaju, da im država i društvo pomognu, jednom, drugi put, ali da ih isto tako spreme za borbu koja se zove život, da budu samostalni, da im država bude pomoć, a ne jedina mater i oslonac. Pomoć za dobro obrazovanje, za samostalan život, da ti nitko svake nedjelje ili svakog petka ne objašnjava kako moraš napraviti korak lijevo, korak desno, kako se obući, što jesti, koliko djece imati. To je vaša odluka. To se za mene zove vjerodostojnost. A oni kojima je kampanja pod naslovom vjerodostojnost, to je pet slogova i 13 slova, ti se češu tamo gdje ih svrbi. Svrbi ih vjerodostojnost - nemaju je. Oni su fejk, krivotvorina, prijevara', zaključio je Milanović.

Osim njega na skupu je govorio i Ivan Vrdoljak koji se osvrnuo na način na koji, kako je kazao HDZ pokazao kako brani nacionalne interese. 'Dva predsjednika su izgubili svaki put kad su nas prodali, kad su mahali zastavama, držali se za srce i prodavali nas', kazao je Vrdoljak.

Također je podsjetio kako je 'HDZ za mandata napravio sve ono što nije obećavao u kampanji'. Nisu obećavali u kampanji primjerice da će podići cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, 'dovesti u pitanje evoluciju čovjeka,,,,', rekao je Vrdoljak.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se