Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno aktualno prijepodne

Milanović: 'Ovo je moj poziv predsjednici da bude oprezna što govori u stranim medijima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović poručio je u srijedu novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da bude oprezna kad daje intervjue za strane medije, a HDZ-ovu zastupniku Gordanu Jandrokoviću ponudio je posao u SDP-u.

Gordan Jandroković je premijera tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva upitao kako na razvoj političke kulture utječu njegove izjave da bi bilo licemjerno čestitati nekom čiju pobjedu nije želio.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

"Ako smatrate da ne treba čestitati onome koga niste htjeli, smatrate li da Ivo Josipović, Josip Leko, i nekoliko vaših ministara jesu željeli Kolindu Grabar Kitarović i sretni su zbog njezine pobjede ili ih smatrate licemjerima", upitao je Jandroković.

"Kampanja je gotova, ali ako ostanete bez saborskog mandata ili ako vam ga šef uskrati, možete doći za mog PR-a u SDP. Ovo što ste sada ponovili je upravo tako", uzvratio mu je Milanović.

Ustvrdio je da to što je rekao nije stvar kućnog odgoja nego "garda". "Vrlo dobro znate kakav ja kućni odgoj imam, poznajete moje roditelje, znam ja vaše, nije to loše uopće, ali nije to stvar kućnog odgoja, to je stvar garda. To je stvar odnosa prema istini i da, nešto kako ja želim da se hrvatska djeca ponašaju", kazao je Milanović.

Naglasio je da je izborna kampanja gotova. "Predsjednicu koja je izabrana većinom glasova prihvaćamo, dobrodošlica znači da ćemo zajedno raditi u okviru zakona, dakle Vlada 99 posto, predsjednik ono malo što ima, to je tako i to će biti tako. A ja mogu samo pozvati da kada govorimo u inozemstvu, kada predstavljamo Hrvatsku, kada dajemo intervjue uglednim novinama, da ne kritiziramo svoju zemlju, svoju Vladu i svoju državu preko granica pristojnosti", poručio je.

Ustvrdio je da takvo što nije radio ni jedan raniji hrvatski predsjednik. "Prema tome, ovo je moj osobni poziv izabranoj predsjednici, gospođi Kitarović da kada daje intervjue, a medeni mjesec vrlo brzo prođe, pazi što govori, da ljudi to gledaju", rekao je Milanović.

UŽIVO Milanović zastupniku: Žudim za trenutkom kada ćete mi postaviti pitanje i gledati me u oči, a ne u papir

Na negodovanje iz zastupničkih klupa dodao je, "ne da pazi što govori, nego da bude oprezna što govori. Nitko joj ne prijeti, zna se tko prijeti. Ja nisam govorio o njoj, ja sam govorio o jednoj stranci. O gospođi Kitarović vrlo malo. Samo sam rekao da je izabrala loše društvo, jer u životu je sve stvar izbora, a vama nudim posao, trebat će vam".

Jandroković mu je na to uzvratio kako je ranije imao posao u privatnom sektoru, te da će ga imati i poslije mandata.

"Ja svoj posao sam imao prije, imat ću ga i poslije, ako ne u Hrvatskom saboru, u privatnom sektoru, jer sam suvlasnik jedne tvrtke, za razliku od vas koji ste cijeli svoj život proveli na državnim jaslama", rekao je Jandroković.

Milanoviću zamjera i izjavu da "ne ide glavom kroz zid, ali ponekad ide glavom kroz vrata". "Pametan čovjek se služi kvakom i otvori vrata, a oni koji su manje pametni, udaraju glavom u tvrde predmete i završe na traumatologiji s teškim ozljedama mozga", rekao je Jandroković te dodao kako bi mu bilo draže da predsjednik Vlade koristi glavu za druge stvari.

"Nakon kraja ovog mandata nećete lako naći novi posao, jer sa svime što ste pokazali ne vidim ni jednog poslodavca koji bi vas zaposlio", poručio je Jandroković Milanoviću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene