Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima je 70.000 Hrvata

Znate li što je Vitiligo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poremećaj pigmentacije kože ili vitiligo je bolest koju u Hrvatskoj zahvaća oko 70.000 osoba, podjednako obolijevaju odrasli i djeca oba spola.

Današnjim predavanjem u Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu željelo se upozoriti na ovu bolest. Iako je vrlo česta i može se javiti i kod životinja još uvijek je zanemarena.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

>> Znate li što se sve dogodi s površinom tijela u godini dana?

'Pacijenti s vitiligom imaju smanjenu kvalitetu života u odnosima u obitelji, u radnoj sredini i općenito u svakodnevnom kontaktu. Želimo da se vitiligo prepozna kao bolest da ima jednako pravo liječenja kao i sve druge bolesti', kazao je doktor Andrija Stanimirović iz Hrvatskog saveza oboljelih od vitiliga.

Vitiligo nije zarazna bolest, a u njegovo liječenje treba se aktivno uključiti. Zahvaljujući mojoj familiji ja se jako dobro snalazim. Meni nije predstavljalo ovih 35 godina traženja i liječenja vitiliga nešto neopisivo teško', kazao je Srećko Vukov.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene