Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji podaci

Gradovi s najviše i najmanje nezaposlenih: Živite li u nekom od njih?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, grad koji se može pohvaliti s najmanjim brojem nezaposlenih je Velika Gorica. Najviše nezaposlenih je u Petrinji.

U Petrinji čak 20 posto stanovnika nema posao. Slična je situacija i u brojnim drugim gradovima i županijama. U Velikoj Gorici je pak nezaposlenost samo 6 posto, brojka na kojoj zavide puno veći gradovi.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 teška nesreća FOTO Stravični prizori s mjesta pogibije motociklista: Automobil završio na krovu Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen

'Mali broj nezaposlenih, dobar su vjetar u leđa, ali i motivacija za rad. Očekujemo otvaranje još novih radnih mjesta za i taj dio sugrađana, koji nema radno mjesto', kaže Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Samo 40 kilometara od Velike Gorice, potpuno drugačija slika. U Petrinji danas ne radi gotovo 20 posto stanovništva. Život bez posla, najviše pogađa mlade u Petrinji. Bez pomoći roditelja, kažu ne bi se moglo živjeti. Visoka nezaposlenost problem je većine gradova. Nezaposlenih Đakovčana više je od 16 posto, Sinjana i Vukovaraca više od 15 posto.

I građani Ličko-senjske županije imaju razloga za osmijeh. Ta je županija lani imala čak i povećanje zaposlenosti. Od regije do regije, rezultati i više nego različiti. Čak svaki treći stanovnik Virovitičko-podravske županije nema posao. Na burzi je trenutačno 336 tisuća nezaposlenih, 39 tisuća manje nego u veljači ove godine.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene