Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Znao sam da će jednom ti policajci nekog ubiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Novu TV progovorio je Slavko Ivičić, još jedna žrtva grupe bjelovarskih policajaca.

I tijekom njegovog maltretiranja, tvrdi, jednu od glavnih uloga imao je Danijel Fištrović, zbog čijeg se udarca 22- godišnji Josip Matić nalazi u stanju kliničke smrti. 

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura

U srpnju ove godine Ivičić se vozio prema Bjelovaru. U jednom su ga trenutku, tvrdi, velikom brzinom prestigla dva policijska kombija.Nazvao je službu 112 i prijavio da policijska vozila ugrožavaju sigurnost u prometu. Nekoliko minuta poslije, policijski kombiji zaustavili su ga u naselju Predavac. Dvojica policajaca zatražila su isprave. 

- Vozač kombija izašao je van i udario nogom u moja vrata te slomio kvaku. Psovao je da tko mi j... mater, da tko sam ja da njega prijavim. Vrata su me udarila po prsima. Onda su me uhvatili za kosu, vozač me tukao po bubrezima, a ostali po glavi pa sam se onesvjestio, kaže Ivičić.
 
Ivičić tvrdi da su ga policajci vukli po stepenicama policijske uprave. Zatvorili su ga u sobu s jednim madracem i tu je prenoćio. Nisu mu dali da kontaktira obitelj. 

- Kad su mi rekli da idem tražio sam da nazovem suprugu. Pitali su me 'hoćeš li je nazvati na batine', priča dalje. 

Među onima koji su ga tukli Ivičić je prepoznao i suspendiranog policajca Danijela Fištrovića.

- Iz papira vidim da je Fištrović unutra. Kada sam vidio sinoć što se dogodilo, krv mi se sledila u žilama jer sam rekao da će oni nekoga ubiti, kaže Ivčić.

Ivičić je odmah podnio kaznenu prijavu. Demantira da je vrijeđao policajce, kako stoji u službenom zapisniku. U bjelovarskoj policijskoj upravi zaprimili su prijavu i zajedno s dokumentacijom proslijedili je Općinskom državnom odvjetništvu. Od tada je prošlo više od pet mjeseci, odgovora još uvijek nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene