Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A gdje je drugi?

O Liniću i Milanoviću: 'Za sukob je potrebno dvoje, a ja vidim samo jednog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je kako očekuje da će se stranačko Predsjedništvo poslijepodne baviti izbornom problematikom koja je važnija od nekih dnevno-političkih tema, pa i odnosa između premijera Zorana Milanovića i bivšeg ministra financija Slavka Linića, kojega ne smatra sukobom, jer je "za sukob potrebno dvoje".

Nakon predstavljanja projekta "PARCS" u prostorijama Programa UN-a za razvoj (UNDP), novinari su ministra i člana SDP-ova Predsjedništva Zmajlovića pitali što očekuje od popodnevne sjednice. On im je odgovorio kako očekuje da će Predsjedništvo raspraviti i analizirati rezultate europskih izbora, donijeti plan aktivnosti za sljedeće predsjedničke izbore te odlučiti na što se stranka treba fokusirati kako bi zadobila povjerenje građana na sljedećim parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Mislim da je to najvažnije", poručio je Zmajlović, a upitan koje teme namjerava nametnuti na sjednici, odgovorio je da su upravo navedene teme one koje smatra puno važnijima od bilo koje druge dnevno-političke teme.

Linić: Nisam nikada ni rekao da me SOA pratila

Na novinarsko pitanje je li važnije konačno riješiti sukob između Milanovića i Linića, odgovorio je kako ne vidi nikakav sukob. "Dakle, za sukob je potrebno dvoje", istaknuo je i dodao kako vidi samo jednog. Na dodatni upit tko je taj jedan, odgovorio je: "Pa znate i sami".

"Mislim da se trebamo fokusirati na ono što sve Vlada treba učiniti i za što je dobila povjerenje hrvatskih građana. Žao mi je što se tjednima bavimo nečime što je prvenstveno unutarstranački problem, koji se nažalost prenio i na samu Vladu, ali upravo zato trebamo prekinuti s tom raspravom", ustvrdio je Zmajlović.

Istaknuo je da će SDP unutar svojih tijela raspravljati o tome i vidjeti na koji način taj problem riješiti.

"A ministri u Vladi se moraju fokusirati na sve projekte zbog kojih smo i dobili povjerenje građana", zaključio je.

Jakovina o sukobu u SDP-u: Neka stranačka tijela rješavaju stranačke stvari

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina zamolio je danas novinare neka puste da se stranačke stvari SDP-a "riješe na stranačkim tijelima, a to su Predsjedništvo i Glavni odbor stranke", odgovarajući time na upite za komentar 'stranačke sudbine' bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Ministar Jakovina danas je zajedno s ministrom branitelja Predragom Matićem u obilasku poplavljenih područja županjske Posavine.

Ministar Matić na novinarska je pitanja izjavio kako je u Vladi kao nestranački ministar, dodavši da ima mišljenje o svemu što se događa oko Slavka Linića, ali će to mišljenje zadržati za sebe.

Također je ustvrdio kako sve što se događa oko Slavka Linića ne utječe na rad Vlade.

Inače, Predsjedništvo SDP-a na popodnevnoj bi sjednici u sjedištu stranke u Zagrebu trebalo razgovarati o optužbama koje je na račun predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića prošlog tjedna iznio smijenjeni ministar financija Slavko Linić.

Iako su SOA i policija odbacile dio Linićevih optužbi, one da je Milanović zloupotrijebio obavještajni aparat i policiju kako bi se obračunao s njim, malo tko u SDP-u vjeruje da će Linić zbog toga u ovom trenutku biti isključen iz stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene