Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Takve razgovore vodimo sto puta dnevno'

Zmajlović: Zašto bi Miljenić trebao dati ostavku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i prirode izjavio je kako ne vidi razloga zašto bi ministar pravosuđa Orsat Miljenić trebao podnijeti ostavku, nakon što je objavljena snimka na kojoj Miljenić s trenerom juda u Požegi razgovara o zapošljavanju njegove kćeri, članice SDP-a.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je kako ne vidi razloga zašto bi ministar pravosuđa Orsat Miljenić trebao podnijeti ostavku, nakon što je objavljena snimka na kojoj Miljenić s trenerom juda u Požegi razgovara o zapošljavanju njegove kćeri, članice SDP-a.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Papa prihvatio Poljski biskup dao ostavku: Bio je nemaran oko slučajeva svećeničkog zlostavljanja djece Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu"

"Prema onome što sam vidio iz medija, mogu samo komentirati kako je to jedan od razgovora kakve bilo koja osoba iz javnog života vodi stotine puta dnevno, tako da ne vidim razloga za ostavku", rekao je Zmajlović novinarima u Europskoj kući, gdje je govorio o Life programu Europske unije i novostima iz nacionalnog sufinanciranja.

Na upit pitaju li i njega razni ljudi za posao Zmajlović je odgovorio: "Jasno, i tu je uvijek pitanje granice i pristojnosti kada i na koji način ćete nekoga odbiti".

Trener iz Požege: To su laži i gluposti. Nisam ministra pitao da zaposli moju kćer

Najvažnije je, kaže Zmajlović, da je Miljenić uputio tu osobu na javni natječaj, dodajući kako radi isto u sličnim situacijama.

Ministar zaštite okoliša također je komentirao rezoluciju Europske zelene stranke protiv istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu.

"Svaki zahvat u okoliš nosi rizike, zato postoje zakonom propisani postupci kojima se analiziraju rizici i mjere koje te rizike mogu svesti na prihvatljivu razinu", rekao je Zmajlović.

Tako i kod istraživanja i eventualne eksploatacije ugljikovodika u Jadranu moramo poduzeti sve da očuvamo naše more, a pritom na siguran, pametan i održivi način koristimo resurse, kao što su ugljikovodici, istaknuo je.

Ako istraživanje pokaže postojanje zaliha koje se mogu komercijalno iskoristiti, treba primijeniti sve najstrože standarde za svođenje rizika po okoliš na najmanju mjeru, dodao je Zmajlović.

Na pitanje je li se Agencija za zaštitu okoliša preselila u Zagrebtower, na adresu na koju su se već ranije preselili Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Državni zavod za zaštitu prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Zmajlović je odgovorio da upravo spajaju Agenciju za zaštitu okoliša i Državni zavod za zaštitu prirode, a uredba o tome će se kroz iduća dva tjedna naći na sjednici Vlade.

ORaH podnio kaznenu prijavu zbog preseljenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Zagrebtower

Zmajlović tvrdi da se uštede ostvaruju već kroz spajanje i smanjenje administrativnih troškova, a pritom će se voditi računa i o optimizaciji poslovnog prostora koji će koristiti nova agencija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene