Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PSI ODUZETI ZLOSTAVLJAČU

Policija objavila nove detalje u slučaju zlostavljanja pasa koji je zgrozio Hrvatsku

Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 8
Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 8
Psi nisu bili ni cijepljeni ni čipirani pa će zlostavljač dobiti i prekršajnu prijavu pred nadležnim sudom.

Hrvatsku je ovih dana zgrozila snimka koja se proširila društvenim mrežama i na kojoj se vidi kako stariji muškarac brutalno zlostavlja svoje pse. Uslijedile su burne reakcije, a policija je danas objavila nove podatke o ovom slučaju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja muškarac je pušten iz službenih prostorija policije, dok će o svemu utvrđenom biti obaviještena nadležna Policijska uprava zadarska na čijem području se događaj dogodio i koja će u skladu s time preuzeti i nastaviti daljnje kriminalističko istraživanje", naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan rekao je za DNEVNIK.hr da "Policijska postaja Obrovac u suradnji s Policijskom postajom Solin provodi istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo mučenja životinja koje se navodno dogodilo u listopadu 2016. na području Golubića".

Veterinarska inspekcija zlostavljaču je oduzela pse, doznaje 24 sata, i oni će biti smješteni u sklonište za životinje. Također, iz Ministarstva poljoprivrede kazali su kako će protiv muškarca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu jer psi nisu bili ni cijepljeni ni čipirani.

Više o cijelom slučaju, kao i drugim slučajevima zvjerskih zlostavljanja pasa možete pogledati u prilogu emisije Provjereno, koja je na programu večeras u 22:30 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene