Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubitelj adrenalinskog sporta

Zlatkovo svjedočanstvo: 'Meni je u komi bilo prekrasno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Krznarić je bio ljubitelj adrenalinskog sporta, speedwaya, u kojem je ostvario odlične rezultate. Nesreću nije doživio na trkalištu, nego na cesti, kad se u travnju 1990. sudario s osobnim automobilom. Pao je u komu.

'Ne znam kako je bilo drugima, ali meni je u komi bilo prekrasno. Dotaknuo sam komadić vječnosti', kaže Zlatko Krznarić (42) iz Šenkovca pokraj Čakovca, koji je proveo jedan dan u stanju kome nakon prometne nesreće.

Javnost diljem svijeta ovih dana prati stanje bivšeg prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, koji se nakon nesreće na skijanju nalazi u stanju inducirane kome.

Završena je istraga: Nitko nije kriv za Schumijevu nesreću

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

'Nekome tko to nije doživio, teško je riječima opisati kakav je to osjećaj. Čovjek se odmori od svega. Osjećao sam se lakši od zraka i to mi je bilo kao odmor za dušu. Odmorio sam taj jedan dan za cijeli život', kaže.

Iako je u bolnici ležao s teškim ozljedama, polomljen od sudara, pamti samo lijepe stvari. On je u trenutku nesreće vozio motociklom oko 80 kilometara na sat, a vozač automobila oko 70. Uslijedio je izravni sudar.

'Kad sam ležao u komi, osjećao sam se kao da sam istovremeno posvud po cijelom svijetu, u Americi, u Njemačkoj... Čista egzotika. Možda zvuči malo čudno, ako kad bih se mogao vratiti bar na koji trenutak u to stanje, naravno ne uslijed nesreće, bilo bi odlično', dodaje.

'Gledao sam na televiziji razne emisije o kliničkoj smrti. Ja nisam bio u tom stanju, nisam došao pred dragog Boga, već sam bio na putu prema njemu. Široki je to spektar osjećaja. U tom svijetu nema mjernih jedinica, sekundi, minuta ili sata, niti metara. Jedno stanje bez vremena i težine. Ovaj zrak koji dišemo u usporedbi s onim dođe kao beton. Bila je to oaza mira i odmora, bez stresa i živciranja koja imamo u svakodnevici', napominje Zlatko Krznarić.

Zlatko je bio deseterostruki prvak u speedwayu i svojevremeno jedan od najboljih vozača u Europi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene