Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ustaški heroji'

Hasanbegović o tekstu koji je potpisan njegovim imenom: 'To nije autorski tekst'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je nakon izjave koju je dao za javnost izbjegao većinu novinarska pitanja. Međutim, novinari su mu pitanja pokušali postaviti nakon izlaska iz Vlade.

Po izlasku iz Vlade novinari su pokušali dobiti još koje pojašnjenje od ministra Zlatka Hasanbegovića budući da nakon svog obraćanja nije odgovarao na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u: Spominju i stijene i žene; Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Rekao je kako nikada nije bio član HOS-a te da njegovo pojavljivanje u spornom časopisu ne podrazumijeva i članstvo u HOS-u, 'niti da je do toga došlo njegovom voljom'.

Na pitanje o tekstu u časopisu 'Nezavisna Država Hrvatska', koji je potpisan njegovim imenom, a u kojem se ustaše naziva 'herojima i šehidima', Hasanbegović je kazao kako se u tom slučaju ne radi o autorskom tekstu, ali nije rekao o kakvom tekstu se radi. 'Pročitajte tekst u cijelosti', rekao je ministar Hasanbegović i dodao da se slobodno mogu prelistati sva izdanja spomenutog časopisa.

Međutim, reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović, danas je ušla u arhiv NSK gdje je pronašla upravo gore spomenuti tekst objavljen u časopisu Nezavisna Država Hrvatska.

U tekstu koji se tiče tadašnje situacije u Bosni i Hercegovini, a koji je potpisan imenom ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, stoji sljedeće:

'Ta i takova apokaliptična stvarnost konačni je rezultat diabolične politike onoga i onih koji u svome beskrajnom cinizmu rekoše da su baštinici Starčevićeve političke, narodne i državno-pravne misli, onih koji u svojoj paklenoj nakani nisu prezali ni od zlorabljenja časnih simbola i imena ustaških heroja čije se mučeničke i šehidske kosti sada prevrću u zemlji od jada i stida...'

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene