Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju za djecu

ŽIVE U SVAKODNEVNOM STRAHU 'Djeca skaču u žbunje da ih ne pokupi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak nastave, bez sumnje, opet je otvorio cijeli niz problema uz ceste kojima učenici idu prema školama. Na području Sinja, u mjestima Karakašica i Suhač ima oko 200 učenika. Oni prema svojim školama idu uz prometnu, državnu cestu, a na jednom dijelu od kilometra nema ni nogostupa.

Dosadilo im je strahovati i stiskati se uz rub državne ceste kojom neprestano tutnje teretna vozila od Splita prema Zagrebu. Stotinjak mještana sinjskih mjesta Suhača i Karakašice danas je šetnjom po asfaltu nakratko blokiralo promet za sigurnost svojih 200 učenika.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Pješke ići u školu ovim putem, rizično je i opasno. 'Djeca moraju ulaziti u žbunje da ih ne bi pokupilo. Ja kad idem na večernju misu molim se da se vratim čitava kući da me ne pokupi auto', kaže jedna mještanka.

ŽIVOT UZ 8 PROMETNIH TRAKA Buka je već desetljećima njihova svakodnevica, a od pomoći ni traga

Sinjsko područje samo je primjer. Škola je tek počela a u mnogim mjestima u Hrvatskoj djeca pješače do škole strahujući za svoju sigurnost. Lokalna zajednica mora misliti na njih i njihove živote

Za nogostup treba nekih 500 tisuća kuna, no Grad Sinj nikako da sakupi taj novac. ' Nisu nekakvi novci, naša djeca su ugrožena za nikakve novce. Zbog toga ćemo mi ić u Županiju, Hrvatske ceste', kaže Miro Bulj, vijećnik Grada Sinja.

Mještani upozoravaju da će i ubuduće ovakvim šetnjama i blokadom ceste upozoravati na problem svoje djece. Za sada je prevoženje djece jedino sigurno. U Gradu Sinju tek rješavaju imovinske probleme zemljišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene