Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u dugu

'Izlaz ne vidim, bojimo se i poštara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život s kreditom opterećuje svakodnevni život milijuna građana Hrvatske. Među njima je i obitelj Planinac.

U Hrvatskoj je trenutačno 2.350.000 kredita koje treba otplaćivati. Dijelu građana to je sve teže, a neki - zbog pogoršane gospodarske situacije - više ne mogu podmirivati svoje obveze. Zbog njih se i govori o svim ovim mjerama.

Pročitajte i ovo Evergrande Duboka kriza Težak udarac za drugu ekonomiju svijeta: Div nagomilao 300 milijardi dolara duga i ide u likvidaciju! Slika nije dostupna Poruka guvernera Kome bi banke mogle oprostiti dugove, a tko se tome ne treba nadati?

Takva je i sudbina obitelji Planinac u Negoslavcima kraj Vukovara kojoj prijeti deložacija. Nemaju dug u švicarcima, ali kredit je kredit, a dogode se i okolnosti na koje se ne može utjecati.

Blokirani: Oprost dugova ide na Ustavni sud

Obitelj je digla kunski kredit u iznosu 110.000 kuna i sedam godina ga je uredno plaćala. No, tada je gospodin Planinac dobio otkaz i ostali su na svega 600 kuna mjesečnih primanja od dječjeg doplatka. U banci su tražili moratorij na plaćanje kredita, no njihov je zahtjev bio odbijen.

'Udruga 'Blokirani' nam je puno pomogla. Oni su se uključili u rješenje s ministricom Opačić da nas se ne deložira jer nam je ovršnik 26.12. procijenio kuću, čekamo rješenje o procjeni kuće', rekla je Milena Planinac.

'U panici i strahu smo, bojimo se poštara, jedina nam je na nada udruga 'Blokirani', dodaje Milena i tvrdi kako ne očekuje da će joj država na bilo koji način pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene