Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIP podsjetio

Izbori su sve bliže: Pogledajte tko će kada predavati liste

Prisegnuli novi članovi DIP-a - 14
Prisegnuli novi članovi DIP-a - 14 Foto: Damjan Tadić / CROPIX
Kandidature se zaprimaju u saborskoj zgradi, u ponedjeljak, 25. i u utorak, 26. ožujka od 9 do 17 sati, u srijedu, 27. i u četvrtak, 28. ožujka od 9 do 20 sati, a na Veliki petak od 9 sati do ponoći.

Polako se popunjava raspored za predaju kandidatura DIP-u za parlamentarne izbore, rok za predaju istječe u ponoć, 29. ožujka, na Veliki petak što znači da će zbirna lista pravovaljanih kandidatura biti objavljena na Veliku subotu ili na Uskrs, a tada će krenuti i službena promidžba.

HDZ će svoje liste, najvjerojatnije, predati u petak, najavio je u nedjelju predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

U četvrtak, u 11:15 liste predaju koalicija Rijeka pravde, odnosno stranke SDP, Centar, HSS, Dalija Orešković i ljudi s imenom i prezimenom, Reformisti i Glas, te Domovinski pokret.

Most bi svoje liste DIP-u trebao predati u utorak u 18 sati.

Za srijedu je, za sada, najavljeno pet kandidatura, četiri za 12., manjinsku izbornu jedinicu i jedna, ona Međimurskog demokratskog saveza (MDS) za 3. izbornu jedinicu.

Za 12. jedinicu kandidature donose Demokratska zajednica Mađara Hrvatske za zastupnika mađarske manjine, Unija Albanaca u Hrvatskoj za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, slovenske i makedonske manjine, te birači za zastupnika talijanske te češke i slovačke manjine, kandidat ove dvije manjine je Vladimir Bilek.

Pročitajte i ovo Ministar Beroš u Osijeku predstavio Hitnu helikoptersku medicinsku službu - 8 Taman pred izbore Hitna helikopterska služba za koji dan počinje s radom: ''Stvaramo kariku koja nedostaje"

Od prošle subote, 16. ožujka, DIP je zaprimio četiri kandidature, sve četiri za 12. izbornu jedinicu koju čini cijela država i u kojoj manjine biraju osam svojih zastupnika.

Najveća gužva, za sada, vlada za mjesto zastupnika 12 manjina, svoje ljude za tu poziciju predlažu Savez Roma u Hrvatskoj „Kali sara“ (Veljka Kajtazija), Udruga Korak po korak (Franju Hovata) i grupa birača (Elvisa Kralja).

Nacionalna koordinacija Bošnjaka u Hrvatskoj – Bošnjaci zajedno! predložila je Armina Hodžića za zastupnika pet manjina, albanske, bošnjačke, crnogorske, slovenske i makedonske manjine.

Kandidature se zaprimaju u saborskoj zgradi, u ponedjeljak, 25. i u utorak, 26. ožujka od 9 do 17 sati, u srijedu, 27. i u četvrtak, 28. ožujka od 9 do 20 sati, a na Veliki petak od 9 sati do ponoći.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga"

Iz DIP-a podsjećaju da predaju liste odnosno kandidata treba najaviti.

Obrazac najave, koji je dostupan na DIP-ovoj mrežnoj stranici, popunjen se dostavlja DIP-u na adresu elektroničke pošte: dip@izbori.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene