Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završila u bolnici

Ženi noga zapela u propeleru glisera, spasili je hrvatski policajci: "Svaka minuta bila je bitna"

Emil Maružin i Nevio Vitasović
Emil Maružin i Nevio Vitasović Foto: PU istarska
Dvojica istarskih policajaca spasila su ženu kojoj je noga zapela u propeleru pogonskog motora u uvali Lužina kod Krničkog porta.

Policija je zaprimila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta u nedjelju nešto iza 12 sati došlo do stradavanja 63-godišnje talijanske državljanke kojoj je, prilikom penjanja na gliser udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela u propeleru pogonskog motora. Žena je obilno krvarila.

"Sukladno procijeni da je osoba u životnoj opasnosti, a s obzirom na to da je obalni prostor nepristupačan vozilima te je sam pristup moru s kopna otežan, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna, angažirano je policijsko plovilo koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona", izvijestila je istarska policija.

"Policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović žurno su se uputili u smjeru dojave te su po dolasku na mjesto dojave zatekli unesrećenu kojoj su obitelj i kupači uspjeli iz propele osloboditi priklještenu nogu na kojoj je bila vidljiva ozljeda", pohvalila se PU istarska.

Nakon što je unesrećena žena, zajedno s timom hitne pomoći ukrcana na policijsko plovilo, prevezena je u pulsku bolnicu. Tamo su joj utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović Užas u BiH Oglasio se vlasnik teretane u kojoj je radio trostruki ubojica: "Pokušao sam, dao sam sebe..."

"I ovaj događaj samo potvrđuje da je hrvatska policija uvijek, pa i u slučajevima izvanrednih okolnosti kao što je ovaj, u službi svojih građana i brojnih gostiju koji borave u našoj zemlji", zaključila je policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene