Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva silovanja u Domovinskom ratu:

'Žene gledaju svoje silovatelje, a oni nisu kažnjeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje su žrtve ratnog zločina silovanja razgovarale su s ministrom branitelja Predragom Matićem kako bi upozorile da se zakoni u Hrvatskoj provode selektivno.

Kao primjer navode pokušaj uvođenja ćirilice u Vukovaru zbog zaštite prava manjina, dok za žrtve silovanja i drugih ratnih zločinaca, kažu, nema pravde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok je Matić bio ministar Revizija 'pročešljala' Ministarstvo branitelja te otkrila nepravilnosti i propuste Slika nije dostupna O 'posuđenom' nosaču MATIĆ O SLUČAJU GLAVAŠEVIĆ 'Dao bih i drugim građanima, ali to nije moguće'

Vukovarki Đurđici rat je odnio muža, oca i brata. ''Na mom tati je ispisano četiri S i po cijelom stanu četiri S. Ubijeni su i muž i tata, za brata ništa ne znam, za bratića ništa ne znam, ja sam doživjela to što sam doživjela. Sa djecom sam izašla 19.04.1992.'', rekla je Đurđica Pankas.

>>Prosvjednici u Sotinu: Ne želimo ćirilicu ni sada niti ikada

Ćirilici u Vukovaru, kaže Đurđica, nema mjesta dok se ne kazne krivci za ratne zločine.''Mnoge žene gledaju svoje silovatelje, silovatelji nisu kažnjeni. Dok se to ne riješi, dok se ne pronađu nestali drugi zakon ne priznajemo'', rekla je Đurđica.

Zato je Udruga Žene u Domovinskom ratu na sastanku s ministrom Matićem zatražila da se ministarstva napokon povežu i počnu rješavati pitanje pravde za žrtve.

''Zamolili smo da svakom članu vlade da knjigu Sunčica u kojoj će sagledati dimenziju stradanja žena'', rekla je Marija Slišković iz Udruge žene u Domovinskom ratu. I sudbine ovih žena pokazuju da problemi neće nestati, ako se pometu pod tepih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene