Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivica Puljak u školi

Učenici se požalili znanstveniku: Prvo učimo o cijelom svijetu, tek na kraju o Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskoj školi koja radi u tri smjene učenici su hrvatskom fizičaru Ivici Puljku pokazali gradivo iz fizike.

Nakon što je ministar Šustar u sklopu naše rubrike 'Zemlja znanja' poručio kako učenici moraju više učiti i o postignućima hrvatskih znanstvenika - jednog od njih vratili smo u školske klupe!

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Ivica Puljak fizičar u politici Tko je Ivica Puljak? Suradnika se ne odriče ni zbog prijetnji i seks-afere, a priznaje jednu ovisnost: "Kad skrivaš od vlastite djece..."

U splitskoj školi koja radi u tri smjene učenici su hrvatskom fizičaru Ivici Puljku pokazali gradivo iz fizike, ali se i požalili kako iz zemljopisa prvo uče o cijelom svijetu - a tek na kraju o Hrvatskoj!

Osnovnu školu Mertojak pokazala nam je Klara Klanac, učenica 5. razreda. Društvo joj je pravio Ivica Puljak, profesor fizike na FESB-u i znanstvenik. Nastava u Klarinoj školi odvija se u tri smjene – počinje u 7.30, a završava u 19.10 sati.

Jedna su od osam hrvatskih škola koje rade u tri smjene, ali im uspjeha ne nedostaje pa su osim školskih hodnika, poznatom znanstveniku pokazali i što uče. Kao dio tima prestižnog CERN-a,koji je pronašao Higgsov bozon, znanstvenik Puljak proputovao je cijeli svijet...

'Jedno od zanimljivih mjesta gdje sam bio su Kanarski otoci', rekao nam je. I zato smo ga odveli među šestaše - na sat geografije.

'Meni se čini da je sadržaj primjeren. Znanje ne smije biti tipa kviza, moraju znati puno stvari napamet, ali moraju znati kako to znanje kombinirati', rekao je Puljak.

'Najteže mi je bilo zapamtit koliko ima Hrvatska stanovnika', iskren je šestaš Petar. Jer o Hrvatskoj - uče tek nakon ostatka svijeta. U osmom razredu!

'Dijete percipira svijet oko sebe pa ide dalje tako da bi ta Hrvatska trebala biti ranije', smatra Marina Franić, nastavnica geografije.

Nakon geografije posjetili smo sat fizike, područje gospodina Puljka. Zanimalo nas je što očekuje.

'Očekujem da će manje više reći da im je teško', odgovorio je.

'Najbolje nauče ako sami prave pokuse. Ali nemamo dovoljno vremena za to S obzirom da moramo sve što je po programu obavit', objasnila je nastavnica fizike Lovorka Krstulović.

Posjetili smo i učenike osmog razreda na satu matematike.

'Ja bih promijenio upravo ono što kurikularna reforma želi promijeniti, modernizirati nastavu, povezati je malo više, izbalansirati dobro količinu informacija', kaže Puljak.

'Najvažniji ljudi u vašem životu osim vaših roditelja su vam vaši nastavnici. Slušajte ih. Oni vam stvarno žele dobro', poručio je.

Jer upravo u njima, zaključuje Puljak, leži ključ boljeg obrazovanja.

Kako je izgledao znanstvenikov posjet splitskoj školi pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene