Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef USKOK-a:

"Ako Predsjednica ima neke podatke, onda ih je trebala servirati DORH-u"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer u Dnevniku Nove TV komentirao je aferu "Dnevnice" koja trese hrvatsku političku scenu.

Afera "Dnevnice" trese hrvatsku političku scenu. Premijer je održao konferenciju za medije s državnim odvjetnikom na kojoj je kazao kako kako postoji niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge i to u vladama nakon one Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Istovremeno, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako osobno zna za neke predmete koje bi DORH trebao "malo pažljivije pregledati".

Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a u Dnevniku Nove TV u razgovoru s Mislavom Bagom komentirao je sve učestalije optužbe kako se izvršna vlast miješa u poslove koje ne bi smjela.

"Neobična izjava Predsjednice"

Osvrnuo se na izjavu Predsjednice koja trvdi da ima saznanja o predmetima za koje smatra da bi ih DORH trebao istražiti.

"Za mene je to neobična izjava, Predsjednica je ostala nedorečena", kazao je Žganjer.

Na pitanje nije li nečinjenje kazneno djelo, Žganjer je rekao da ako Predsjednica raspolaže podacima, onda ih je DORH-u trebala i servirati.

Osvrnuo se i na zajedničku konferenciju premijera Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Zorana Milanovića.

"Neobično je da premijer i Cvitan zajedno drže presicu, ali ne smatram da je time ugrožena neovisnost DORH-a", kazao je Žganjer.

"Moguće povlačenje istrage protiv Sauche"

Na opasku kako vlastitu istragu provode premijer i Tomislav Saucha te se ne bavimo lanjskim, već putnim nalozima iz 2014. i 2015., Žganjer je poručio:

"DORH u načelu uvijek pokazuje veću odvažnost kada treba istražiti stvari vezane uz prošlu vladu. Kad je riječ o aktualnoj Vladi,  postoji profilaktički oprez, DORH se nerijetk bavi stvarima vezanim uz aktulanu vladu", kazao je Žganjer.

Dodao je kako je moguće da se povuče istraga protiv Tomislava Sauche.

"Ono što se sada događa, bitno govori u prilog njegove nevinosti, ali nije isključeno ni da ostane pod sumnjom", kazao je Žganjer.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene