Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kuha" u SDP-u

SDP-ov župan oštro poručio kolegama: "Oni koji ne prihvate ovaj apel, ne mogu očekivati našu podršku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kolar, SDP-ov župan i voditelj izbornog stožera stranke na proteklim lokalnim izborima, poručio je stranačkim kolegama koji rogobore protiv Davora Bernardića zbog rezultata izbora da bi im jedina tema do završetka drugog kruga trebala biti kako pomoći onima koji su još u utrci.

"Zbog svega što se događa u stranci posljednjih dana tražim od kolegica i kolega, članova Predsjedništva, Glavnog odbora i kluba zastupnika, da jedine političke teme koje komentiraju do kraja drugog kruga budu lokalni izbori. I da svoje slobodno vrijeme kojeg neki očito imaju usmjere na pomoć kolegama i kolegicama na terenu. I tako će dati doprinos jačanju stranke i ukupnom uspjehu SDP-a na izbborima", poručio je Kolar kolegama SDP-ovcima.

S njim su na konferenciji za novinare bili još neki gradonačelnici koji su prošli u prvom krugu iz Zlatara, Pregrade, Klanjca, no Kolar je istaknuo da ima i podršku župana Zlatka Komadine i mnogih drugih koji su pobijedili u prvom krugu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024 Dan nakon odluke Ustavnog suda: SDP u novoj nevolji, bukti rat na društvenim mrežama Katarina Peović ne idu s SDP-om na izbore Peović komentirala Grbinovu izjavu: "Da nisu oni, mi bismo morali reći 'ne' toj koaliciji"

"Oni kolege koji neće prihvatiti ovaj apel i ovaj stranački poziv ne mogu očekivati našu podršku u budućem razdoblju. Za ovo što sam danas rekao imam podršku i ostalih kolega koji su pobijedili u prvom krugu - od župana Komadine, gradonačelnika Novosela i da ne nabrajam sve ostale koji su se ovome pridružili...", kazao je Kolar koji je napomenuo da SDP ima čak 68 kandidata koji su ušli u drugi krug.

Na pitanje gdje je Davor Bernardić, koji u javnosti nije istupao od izborne noći, Kolar je odgovorio kako je "nekada manje više".

"Predsjednik je na terenu i daje podršku našim članovima koji su ušli u drugi krug. Straha od novinara mi u SDP-u nemamo," izjavio je Kolar.

Za neuspjeh SDP-a u Zagrebu ali i to kako je stranka prošla u cijeloj zemlji, kazao je da treba pričekati završetak drugog kruga i tek onda podvući crtu i vidjeti je li SDP bio uspješan ili neuspješan.

U SDP-u "kuha"

Nakon lokalnih izbora SDP sve više "kuha", a neki su se odlučili zbog izbornog rezultata koji je za stranku lošiji nego prije četiri godine na odgovornost javno prozvati predsjednika Davora Bernardića. 

Tako je Mirando Mrsić, član Predsjedništva stranke, poslao poruku preko Facebooka, da je rukovodstvo stranke podbacilo te da su izostale konkretne mjere na terenu.

"Iako je predsjednik stranke bio prisutan na terenu - stranci za pobjedu treba daleko više od slikanja i druženja s građanima", napisao je Mrsić.

Iako je SDP u gradskim vijećima i županijskim skupštinama izgubio dosta vijećnika, Davor Bernardić u izbornoj je noći kazao da je SDP potvrdio svoju snagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene