Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnio zašto

Željko Kerum zaokružio ZA: Pogledajte njegovo objašnjenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum obavio je svoju građansku dužnost i izašao na referendum. Novinarima je otkrio da je za okružio ZA jer smatra da je to bolje za Hrvatsku.

'Da, glasovao sam.  I glasovao sam za ulazak u EU. Puno je stvari dobrih ne samo za mene nego za sve građane Hrvatske', rekao je Željko Kerum novinarima na splitskoj Rivi.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste"

'Istaknuo bi jedan razlog koji je posebno dobar, a to je da će nakon našeg ulaska u EU promijeniti stavovi i mišljenja u Europi i svijetu o rizičnosti Hrvatske nesigurnosti jer još uvijek se u poslovnom svijetu razmišlja kako u Hrvatskoj nije sigurno plasirati sredstva i investirati, a mislim da će se nakon ulaska u EU puno toga promijeniti jer ćemo morati poštivati zakone i propise EU i tako ćemo se morati ponašati', reko je Kerum.

'I još jedan detalj, mali, bi spomenuo. Da ćemo ulaskom u EU te propise morati i primjenjivati. Tako da mislim da je došlo vrijeme da se neće moći 'izvćati' istina, plasirati laži i neosnovano i nekažnjivo...znači, iako to nije tema, sitni primjer ali pošto je često u medijima spomenuti ću ga - Prva voda. Bila je i ostala građevna i to se u Europi ne može dešavati. Postoje legitimna očekivanja, odnosno pravo investitora da kada je kupio - gradi! I to mu ne može osporiti nitko jer to je bilo po GUP-u, po zakonu i tako dalje. Tako da svatko tko to sprečava naravno da mora odgovarati - zašto i platiti kaznu. Spomenuo sam taj sitni detalj, a puno puno takvih stvari ima gdje su građani i firme bez ikakva povoda bili prozivani i proganjani', rekao je Kerum.

'Bitno je da ćemo ulaskom u EU biti pravno zaštićeni, samo je to bitno. A kome će biti bolje ili lošije to je manje bitno. Bitno je da se živi u jednom sustavu koji je pravičan i gdje su i građanin i imovina zaštićeni', dodao je na kraju.

Nakon što je novinarima odgovorio kako je glasao na referendumu i zašto, Željko Kerum odgovorio je i na pitanje novinarke Nove TV zašto je Hrvatska važna Europskoj uniji.

'Kroz povijest se pokazalo da je Hrvatska bitna za Europu kroz niz događanja, stvari i situacija. Puno se tih stvari pokrenulo u Hrvatskoj koji su utjecali na tijek zbivanja u Europi, a puno i u gospodarskom smmislu, u turizmu i svemu ostalom. Znači, puno tih stvari ima koje, posebno izdvajati nešto ili ne...', rekao je Željko Kerum.

'Zna se kroz povijest u destrukciji Europe što je značila Hrvatska i što je sve polazilo iz Hrvatske. Tako da strateški će Hrvatska puno značiti za Europu', dodao jeKerum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene