Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć malog Luke

Željko Kerum danas konačno otvorio prvi vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon afera, sukoba s medijima, optužnog prijedloga državnog odvjetništva, pravdanja na sudu i prolongiranja rokova , Željko Kerum je danas konačno otvorio prvi vrtić, što je ujedno i ispunjenje njegova prvog obećanja.

Uz pomoć malog Luke, Željko Kerum je konačno presjekao vrpcu prvog vrtića. Nije to kaže Kerum bio toliki problem, trebalo je izdvojiti iznos koji je tek pet posto gradskog proračuna. 'To je jedan pokazatelj koliko su bivše vlasti razmišljale o djeci i o najpotrebitijim stvarima. Znači bitnije je bilo trošiti novac godišnje po dvadeset, trideset, pedeset milijuna kuna na neke studije koje uopće ne znamo što su. Znači na plaćanje pameti, odnosno nekih konzultantskih radova za koje niko ne zna kakvi su i što su', rekao je Kerum.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore Ilustracija Brojne pogodnosti Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar

Projekt od samog početka prate afere. Bura se digla kad se saznalo da je Kerum namjeravao raditi vrtiće direktnom pogodbom s prijateljem Ivicom Livajom, zbog čega je i Državno odvjetništvo podiglo optužni prijedlog protiv Keruma i Grada Splita. Danas je gradonačelnik oprezniji. 'Od muhe napravite često slona, pa onda ne bi se zalijetao', kaže Kerum. Vrtić na Brdima nosi zvučno ime Nevica, no iako to neodoljivo podsjeća na gradonačelnikove članice obitelji, riječ je naime o cvijeću. 'Svi vezuju za gospođu Nevenku, sestru gradonačelnika, međutim to je sasvim slučajno, a zašto konačno ne bi moglo biti i to ime. Nevica to je jedan mali cvjetić koji sad cvijeta u 12. mjesecu', rekla je Nada Pelaić, ravnateljica dječjeg vrtića Radost.

>> VIDEO: Pogledajte kako izgledaju 'Kerumovi vrtići'

Ovu Nevicu, zaposleni roditelji, jedva su dočekali. I obitelj Knežević, sretna je što su u jaslice konačno uspjeli upisati i svog drugog mališana. 'Dobili smo obavijest da je upisan u ove nove vrtiće, jedino je problem bio ta dva mjeseca što nismo jednostavno znali, sami smo, nemamo ni babu ni dida', kaže tata Tomislav Knežević. 'Ja sam počela raditi i tata je iskoristio godišnji maksimalno i evo da nije otvorilo ovaj i idući tjedan da ne počne vrtić, ne znam što bi', rekla je majka Ivanka. Vrtići Nevica i Brnistra na Žnjanu počinju s radom u ponedjeljak, a u idućih desetak dana otvorit će se i ostala četiri nova vrtića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene