Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnica inicijative 'U ime obitelji'

Željka Markić na Šipanu bespravno sagradila luksuznu vilu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željka Markić, jedna od čelnih osoba građanske inicijative 'U ime obitelji', prema pisanju Dubrovačkog dnevnika na otoku Šipanu je bespravno sagradila luksuznu vilu.

Željka Markić, jedna od čelnica građanske inicijative 'U ime obitelji', koja je prikupljala potpise potrebne za raspisivanje predstojećeg referenduma kojim bi se u temeljni pravni akt Republike Hrvatske unijela odredba o braku kao životnoj zajednici muškarca i žene, navodno je na otoku Šipanu bespravno sagradila luksuznu vilu.

Pročitajte i ovo Željka Markić, U ime obitelji - 2 Ocjena ustavnosti U ime obitelji traži ocjenu ustavnosti dokumentacije o promjeni roda i spola: "Sve mora biti regulirano zakonom" Slika nije dostupna Referendum o braku DIP: Pozivanje članova Vlade za ili protiv referenduma je promidžba

Bosanac: Ako referendum ne prođe, vratite novac! Markić: Krenite od sebe!

Tijekom današnje konferencije za novinare Željki Markić postavljeno je pitanje o vili na Šipanu. Ona nije željela komentirati detalje, ali je rekla 'kako u njihovoj inicijativi ima puno različitih ljudi, s različitim imovinskim stanjima, različitim obrazovanjima, različitih vjeroispovijesti i slično, ali se među njima takve stvari ne komentiraju.'. Riječ je o građevini koja se prostire na više od 4.600 četvornih metara, a informaciju da je objekt izgrađen bez svih potrebnih dozvola za Dubrovački je dnevnik potvrdila pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Silva Vlašić. Ona je navela i da je podnesen zahtjev za legalizaciju objekta.

'Tvrtka Sermon d.o.o. iz Zagreba, Donje Svetice 46c, podnijela je zahtjev za legalizaciju nezakonite rekonstrukcije postojeće zgrade kat. oznake čest. zgr. 155 k.o. Suđurađ u Suđurđu na adresi Fratija 5. Postupak je u tijeku, još nije doneseno rješenje o ozakonjenju', kazala je Vlašić.

Željka Markić se u sudskom registru navodi kao osnivačica i direktorica spomenute tvrtke, u kojoj direktorsku funkciju obavlja i njezin suprug Tihomir.

Dubrovački dnevnik piše da je potvrdu o izgradnji bez ijedne dozvole dobio i u Gradu Dubrovniku. Susjedi Željke Markić na Šipanu tvrde da je ona također bespravno zaposjela pristupni put nedaleko njihove kuće.

'U ime obitelji' bez komentara

Za komentar ove priče pitali smo predstavnicu inicijative 'U ime obitelji' za odnose s medijima Jelenu Gazivod.

'Građanska inicijativa 'U ime obitelji' okuplja ljude različitih političkih, vjerskih i obrazovnih i ekonomskih statusa. Svima okupljenima u Inicijativi, uključujući dr. med. Željku Markić, zajedničko je da žele da Ustav štiti brak kao zajednicu žene i muškarca. Ne namjeravamo komentirati ni imovinske
ni poslovne statuse nijednog od 750 tisuća potpisnika Zahtjeva za
raspisivanje referenduma', kazala nam je Gazivod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene