452048
452048
452048
452048
452048

Zelene stope proslavile 12 godina od početka najveće eko akcije

  • , 01.10.2016., 20:33
  • Autor:
  • komentara

Članovi udruge Zelene stope proslavili su 6 godina postojanja i 12 godina od početka najveće eko akcije „Očistimo Hrvatsku od olupina -powered by Renault“ u kojoj je do sada iz nacionalnih parkova i parkova prirode u lijepoj nam domovini izvučeno više od 15.000 automobila odbačenih u prirodu.

 
 
 
 
Zelene stope (Foto: Romeo Ibrišević) - 15
Zelene stope (Foto: Romeo Ibrišević) - 15

Proslavi su se pridružili glumci iz Zagvozda Vedran Mlikota i Danko Ljuština, koji su zasukali rukave i pomogli vrijednoj ekipi Zelenih stopa izvlačeći davno zaboravljenu olupinu kraj samog izvora potoka Ludvić u Samoboru.

Svojim potpisima na odbačeni automobil oni su na simboličan način postali članovi eko udruge. Koliko dugo je olupina trunula kraj izvora pitke vode teško je reći, ali da je od tada sigurno prošlo nekoliko desetljeća svjedoči stablo koje je niklo kroz prtljažnik ovog nekadašnjeg limenog ljubimca.

Nakon što su oslobodili stablo, olupinu su izvukli do glavne ceste gdje ju je preuzelo vozilo CIOS-a i odvelo na reciklažno dvorište. Svoje mišiće u akciji uz glumce pokazali su i članovi udruge Zelene stope Lidija Hanell, Krešimir Hanžić, Damir Škalec, Milan Komljenović, Stevo Čurbrić i Slobodan Kovač. Nakon akcije domaćini su s gostima iz Zagvozda posjetili prirodni biser ovoga kraja -Grgosovu špilju gdje su potražili osvježenje nakon još jednog dobro obavljenog posla.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se