Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP protiv Vladinog prijedloga

Zdravstvena reforma ne smije opterećivati prosječne plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas se usprotivio Vladinom prijedlogu zdravstvene reforme, istaknuvši kako prosječne plaće i mirovine, koje bilježe realni pad uslijed financijske krize, ne smiju biti najopterećenije zdravstvenom reformom.

'Najave iz Vlade, koje su predstavili ministar zdravstva i premijer, o novom sustavu financiranja zdravstva, nesuvisao su odgovor na probleme koji se godinama nisu rješavali', izjavio je Milanović na konferenciji za novinare. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomažu u reformi zdravstva Kosor: Ericsson Nikola Tesla lider ne samo u regiji Slika nije dostupna Tehničke korekcije SAD: Zakon o zdravstvenoj reformi vraća se u Senat

>> Reforma zdravstva dočekana na nož

Upozorio je da u vrijeme kada se za plaće i mirovine može kupiti sve manje, kada raste inflacija i pada standard, kada trećina građana tvrdi da jedva preživljava, a više od polovice umirovljenika prima manje od 2000 kuna mjesečno, ne smije reformi zdravstvenog sustava prići na način da se novim zdravstvenim nametima najviše opterete plaće i mirovine.

'Siguran sam da HDZ želi svako dobro hrvatskim građanima, ali ovo što radi ide u krivom smjeru. Ne rade dobro', poručio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene