Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLAĆA SE UPRAVNA PRISTOJBA

Marić ukida porez na rabljena vozila: Hoće li automobili pojeftiniti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukida se porez na promet rabljenim automobilima, a procedura kupnje i prijepisa polovnih vozila se pojednostavljuje, najavio je ministar financija Zdravko Marić. Noviteti bi trebali stupiti na snagu 1. srpnja, a dok ministar tvrdi da će biti brže i jefitnije, građani su skeptični.

Uskoro bi polovni automobili u Hrvatskoj trebali pojeftiniti. "Ukida se porez, a uvodi se upravna pristojba koja se plaća prilikom jednog jedinog posjeta policijskoj upravi", najavio je Zdravko Marić, ministar financija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO UČINITI? Hoće li Hrvatsku preplaviti jeftini dizelaši iz Njemačke? "Upravo me zvao čovjek i u panici pitao treba li hitno prodati auto" Slika nije dostupna Okrenuli 5 milijuna kuna Otkriveno kako je radila kriminalna mreža prodavača rabljenih automobila

Borivoj Blanuša, sudski vještak za promet, vozila i plovila, pojašnjava da se porez trenutno plaća na osnovu kataloške vrijednosti vozila, a u njoj se pretpostavlja da je vozilo u sveukupno tehnički ispravnom stanju. 

Pri naplati upravne pristojbe gledat će se godište i snaga automobila. "Prema projekcijama koje smo mi napravili obzirom da će neke druge pristojbe biti ukinute zapravo bi za građane trebalo značiti čak i pojeftinjenje, a nikako poskupljenje", rekao je Marić.

Međutim, građani su oprezni, pa će radije pričekati da se promjene uvedu. Njihove izjave pogledajte u videoprilogu. 

Kupcima će se uskoro olakšati kupnja i prijepis polovnih vozila. Nadležni ministar kaže da će i pojeftiniti. A trgovci se nadaju da će i kupovna moć vozača porasti. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene