442354
442354
442354
442354
442354

Zdravko Marić o mogućem angažmanu na izborima

  • , 05.07.2016., 12:27
  • Autor:
  • komentara

Zdravko Marić bio je kandidat HDZ-a za premijera u slučaju da su uspjeli presložiti parlamentarnu većinu pa se i dalje nagađa o njegovom političkom angažmanu.

 
 
 
 
Pokušaj zaduženja na domaćem tržištu (Video: Vijesti Nove TV)
Pokušaj zaduženja na domaćem tržištu (Video: Vijesti Nove TV)

Ministar financija Zdravko Marić u utorak nije želio komentirati svoj eventualni budući politički angažman na predstojećim parlamentarnim izborima, te poručio da je trenutno koncentriran na posao u Ministarstvu financija.

"Ne bih to još ništa komentirao. U ovom trenutku samo sam fokusiran na Ministarstvo financija, javne financije i gospodarstvo", odgovorio je Marić na pitanje novinara hoće li se politički angažirati, jer mu je navodno HDZ ponudio da bude nositelj liste u nekoj izbornoj jedinici.

Uoči predstavljanja istraživanja o transparentnosti lokalnih proračuna u organizaciji Instituta za javne financije, Marić je, upitan za trošak izbora, rekao da izbori koštaju 120 milijuna kuna, što nije bilo predviđeno u proračunu, no da će ta sredstva biti osigurana i sigurno neće ništa doći pod znak pitanja.

Bez obzira na izbore, Marić je uvjeren u izvršavanje proračuna za cijelu godinu i ostvarivanje ciljanog deficita.

Na pitanje hoće li se ići na rebalans proračuna, odgovorio je da neće.

Na pitanje što je s regresom za javne službe, koji je isplaćen djelatnicima u zdravstvu, ali ne prosvjetarima te hoće li ga svi dobiti i kako je isplaćen s obzirom da u proračunu to nije bilo predviđeno, rekao je da će puna informacija biti poznata uskoro.

"Nije isplaćen još cijeli regres, međutim kako god bilo, točno je da isplata u ovogodišnjem proračunu nije predviđena. Međutim bilo je predviđeno da će se u razgovorima sa socijalnim partnerima o toj temi voditi računa. Kako to nije bio slučaj, pregovori su vođeni uglavnom oko sporazuma o osnovici, a po pitanju regresa konačni dogovor nije postignut", rekao je Marić.

Najavio je raspravu o tome na razini Vlade i GSV-a te se nada da će "u komunikaciji sa socijalnim partnerima doći do rješenja".

Dodao je da će Vlada voditi računa o tome da u eventualnim sudskim sporovima kojima bi mogla biti izložena, ne dođe do troška za proračun i porezne obveznike.

Sigurno ćemo voditi brigu i o tome, tako da nakon mandata ove Vlade, odnosno Ministarstva financija ne ostanu nikakvi repovi, rekao je Marić. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se