Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cirkus u Saboru

Donesen Zakon o golfu, koalicija na kušnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor večeras donio novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a kvorum su, nakon izlaska oporbe, ali i dijela vladajućih, činili i manjinski zastupnici Nazif Memedi i Deneš Šoja, zbog čega su ih ostali zastupnici nacionalnih manjina odlučili izbaciti iz svog kluba.

Sabor je donio i Zakon o golfu. Oporba i zastupnici manjina nisu nazočili ni glasovanju o tom zakonu, a sabornicu je napustio i HSU-ovac Silvano Hrelja, ističući da se obvezao činiti kvorum samo za poljoprivredno zemljište. Unatoč tomu, taj je zakon donesen glasovima 72 zastupnika.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna Manjine traže ponovno uvođenje poziva na izbore

>> Golf: Stazić optužio Sanadera za korupciju i dobio opomenu

Milorad Pupovac (SDSS) potvrdio je novinarima da su se zastupnici nacionalnih manjina dogovorili da neće podržati donošenje Zakona o poljoprivrednom zemljištu, za koji SDSS tvrdi da zadire u pravo privatnog vlasništva. Pupovac tvrdi i da je Memedi, koji je tada bio u Sarajevu, obećao da će podržati zahtjeve ostalih zastupnika manjina.

'Većina u Klubu nacionalnih manjina odlučila je da kolege Šoju i Memedija nakon ovoga ne smatraju članovima Kluba', rekao je novinarima Pupovac, koji tvrdi da su njih dvojica i ranije opstruirali rad kluba.

Na pitanje hoće li SDSS raskinuti koaliciju s HDZ-om, odgovorio je kako će o tome odlučiti stranačka tijela.

Sabor je ovim glasovanjem završio redovito jesensko zasjedanje, a s radom će nastaviti u veljači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene