Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvani na redukciju

SITUACIJA JE OZBILJNA Čitavoj Makarskoj rivijeri prijeti nestašica vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodom su u ovome trenutku opskrbljeni svi i Makarsko primorje i istočni dio Hvara. No stanje je vrlo ozbiljno. Tijekom dana cijela Makarska rivijera je upozorena putem lokalnih medija.

Stanovnicima Hvara kiša bi iznimno dobro došla kao i cijeloj makarskoj rivijeri. Naime, svi su pozvani na redukciju vode. A na istočnom dijelu Hvara vode imaju samo za najosnovnije i to samo one količine koja im stigne vodonoscem. A zbog povećane potrošnje, sličan scenarij mogao bi se dogoditi i stanovnicima još nekih mjesta.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Slika nije dostupna Zatvoren dotok Alarmantno upozorenje stiže s otoka Hvara: 'To je sramota'

Vodom su u ovome trenutku opskrbljeni svi i Makarsko primorje i istočni dio Hvara. No stanje je vrlo ozbiljno. Tijekom dana cijela Makarska rivijera je upozorena putem lokalnih medija, poslan je apel od grada Makarske da se voda troši racionalno kako se i ovdje ne bi dogodio najcrnji scenarij.

STANJE JE ALARMANTNO Tko zna kad će im opet doći voda

Pozvani su primjerice da racionalno zalijevaju vrtove. No u ovom trenutku nigdje nije zatvorena pipa. Ali s obzirom na preotperećno korištenje, moguće je i da ostali gradovi i mjesta, ostanu bez vode jer kažu u makarskom vodovdu 20 % je veća potrošnja - više je gostiju nego su očekivali. Još k tome ekstremne su vrućine.

I Sućuraj je zasada opskrbljen vodom na neko vrijeme jer je popodne stigao još jedan vodonosac. Dobra vijest u svemu ovome je i da su tijekom dana stigle analize vode da se može koristiti dodatni izvor vode i to onaj u Drašnicama- blizu Makarske.

U vodovdu kažu da su ga pustili u pogon, ali sve je preopterećeno pa čekaju noć da se smani potrošnja vode i da ta voda iz tog izvora stigne u Sućuraj, ali nije ni to trajno rješnje - sve ovisi o potrošnji vode u Makarskoj. Odgovorni u Makarskoj uvjeravaju da se potpuna normalizacija očekuje za dan ili dva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene