Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima u Hrvatskoj

Zbog snijega, poledice i vjetra promet i dalje otežan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oborine su oslabjele, ali promet diljem zemlje je i dalje otežan.

Zbog mjestimice mokrog snijega na kolniku otežano se vozi u gotovo cijeloj zemlji, a osim u unutrašnjosti poteškoća ima i u Istri, na sjevernom Jadranu i Dalmaciji, javio je Hrvatski autoklub.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa

>> Snijeg prekrio cijelu Hrvatsku, nigdje bez zimske opreme

U podvelebitskom i podbiokovskom dijelu jadranske magistrale, te u dalmatinskom zaleđu jak vjetar dodatno otežava i usporava promet. Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale od Bakra do Senja zabranjen je promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima. Jak vjetar puše i na autocesti Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, ali nema ograničenja za pojedine skupine vozila.

Postupno se normaliziraju vremenske prilike, no za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je i dalje zabranjen na glavnim cestama kroz Gorski kotar, Liku te na širem riječkom području, Senju, Novom Vinodolskom, Crikvenici i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Viškova, Klane, Kastva, Matulja, Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage te na cestama Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

Zbog snijega i poledice savjetuje se krajnje opreznu vožnju na brzoj cesti Solin-Klis te na cestama splitskog i šibenskog područja. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene