Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog rada 'na crno' prijavljeno 93 strana državljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nekakonitog rada na području Primorsko-goranske županije od početka turističke sezone do danas prekršajno su prijavljena 93 strana državljana, a u tijeku je 31 postupak protiv poslodavaca, koji su ih nezakonito zapošljavali.

Prema riječima glasnogovornice PU primorsko-goranske Mirjane Kulaš, u nezakonitom radu na građevinskim poslovima policija je zatekla najviše državljana iz BiH, a na ostalim je poslovima bilo i državljana članica Europske unije, najviše iz Slovenije, Mađarske, Italije te Rusije.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera"

Najviše je nezakonito zaposlenih stranih državljana zatečeno na građevinskim poslovima, potom u turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti, a najviše ih je bilo na području Opatije (24), Krka (23) i Crikvenice (20).

Za inspekcijski nadzor zapošljavanja stranih radnika mjerodavan je Državni inspektorat, koji nadzor obavlja u suradnji s policijom. 

Nezakonito zaposleni radnici, koje djelatnici policije zateknu u radu, primjerice na gradilištima, procesuiraju se u suradnji s Državnim inspektoratom.

Prekršajno se prijavljuju radnici, koji su zatečeni na radu bez
valjanih isprava, primjerice radne dozvole. Protiv njih se pokreće prekršajni postupak, određuje zabrana rada u Hrvatskoj te izriče zaštitna mjera protjerivanja iz zemlje.

Kulaš je istaknula da će policija i nakon turističke sezone nastaviti s aktivnostima na suzbijanju nezakonita rada stranih državljana, u suradnji s Državnim inspektoratom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene