442054
442054
442054
442054
442054

Zbog prometnih prekršaja vozači su državi uplatili 70 milijuna kuna

  • , 01.07.2016., 20:57
  • Autor:
  • komentara

Postavljanje fiksnih kamera za nadzor brzine trebalo je smanjiti broj prometnih nesreća. No nakon godinu dana pokazalo se da su ponajprije bile dobar izvor prihoda policiji. Vozači su zbog brzine uplatili oko 70 milijuna kuna.

 
 
 
 
Kazne i kamere (Video: Dnevnik Nove TV)
Kazne i kamere (Video: Dnevnik Nove TV)

Vozači ponovno pune državni proračun. Samo od postavljenih kamera, kaznama su u državu uložili oko 70 milijuna kuna.

'Uvijek se bojimo policije umjesto da nam bude prijatelj. Mislim da bi trebalo, bar što se tiče prometnih prekršaja, osobito onih lakših, više upozoravati, opominjati, a ne samo kažnjavati', rekao je Ivan Dadić, prometni stručnjak.

Vozači su podijeljeni. No složni su u jednom, nameta je mnogo. Sve se kažu, prelomi na vozačima. I uživanje u prometnim guštima uskoro bi moglo postati još skuplje. Kamere iz gradova sele se na staru cestu prema moru.

Kamere vas snimaju u Cerovcu Vukmaničkom, veću od dozvoljene brzine će snimiti i u Tušiloviću, oprostiti je neće ni u Slunju, jednako kao ni u Rakovici. Prometni stručnjak ističe da postoje i drugačije metode. Represija bi, kako kaže, trebala biti na zadnjem mjestu.

'Postoji puno drugih načina na koji se to može raditi, povećati sigurnost prometa, prvenstveno saniranjem opasnih mjesta kvalitetnijom regulacijom prometa i tokova', kaže Dadić. Sezona je pred vratima, a berba samo što nije počela.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se