Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po sat vremena

Zbog pomicanja sata šest vlakova će stajati na kolodvorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nedjelje 31. listopada počinje zimsko računanje vremena.

U nedjelju u 3 sata u putničkom prijevozu će po jedan sat stajati šest putničkih vlakova koji voze u to vrijeme, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Radi se o međunarodnom paru vlakova Beograd - Villach - Beograd koji će stajati u kolodvorima Strizivojna-Vrpolje i Nova Gradiška, par noćnih vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb stajat će u kolodvoru Gospić, jedan lokalni vlak na relaciji Varaždin - Zagreb stajat će u kolodvoru Varaždin te jedan noćni vlak Osijek - Zagreb u kolodvoru Suhopolje.

Tako će svi putnici koji će te noći s 30. na 31. listopada 2010. putovati tim vlakovima doći po voznom redu na odredišta, ali će jedan sat, između 3 sata po ljetnom i 2 sata po zimskom računanju vremena, provesti čekajući u kolodvoru.

Zbog pomicanja vremena organizirana dežurstva

Zbog pomicanja sata jedan sat unatrag i na prugama Hrvatskih željeznica, kao i uvijek do sada, organizirana su posebna dežurstva osoblja u elektrotehničkim službama i prometnim uredima kako bi se svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme namjestili na točno vrijeme.

U željezničkom teretnom prijevozu neće biti posebnih zadržavanja vlakova osim vremena predviđenog za evidenciju prelaska na novo računanje vremena u popratne dokumente vlakova.

U skladu s Uredbom Vlade RH o računanju vremena godine 2010. u nedjelju 31. listopada u 3 sata završava ljetno računanje vremena i pomicanjem za jedan sat unatrag, na 2 sata, počinje računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu, stoji u priopćenju HŽ-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene