Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narančasti meteoalarm

Izdana nova upozorenja za opasno vrijeme: Na obalu stižu snažni udari olujne bure, meteorolozi pozivaju građane na oprez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog opasnosti od jake bure za dijelove obale izdana su upozorenja. Narančasti meteoalarm izdan je za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za srijedu narančasto upozorenje zbog bure za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Na tim se područjima očekuje jaka, a mjestimice i vrlo jaka bura koja će poslijepodne slabjeti. Najjači udari vjetra mogli bi biti između 35-60 čvorova (65-110 km/h), kažu iz DHMZ-a čiji prognostičari pozivaju na oprez i pripravnost za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima.

''Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu'', poručuju.

Srijeda kišna i promjenjiva

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja kazao je da će srijeda u većini zemlje biti promjenjiva. Povremeno će padati i kiša na istoku, u gorju, a češće u Dalmaciji gdje može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu.

Na kopnu će zapuhati sjeverac, na moru umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

I u središnjoj Hrvatskoj moguće je da će pasti malo kiše, uglavnom u poslijepodnevnim satima, a isto očekuje i Slavoniju.

Promjenjivo će, uz mogućnost za još koju kap, bit će i u gorju, dok će na sjevernom Jadranu uglavnom prevladavati sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene