Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Manje požara nego lani

Zbog manje požara ušteda nekoliko milijuna eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska bilježi gotovo 5 puta manje požara nego lani u isto vrijeme. Uz uštedu novca i manje posla za vatrogasne snage, manja je i opožarena površina - za čak 60 tisuća hektara.

Prije svega, vremenski uvjeti - kišovito proljeće, ljeto bez toliko jake bure i maestrala, zaslužni su za manji broj požara.  Njih je manje za 75%, a izgorene površine manje su za gotovo 20 puta.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Bjesni požar na Braču - 1 DVD-ovi prvi stižu u pomoć Korona potaknula interes za važno zanimanje, posebno na hrvatskoj obali: "Turizam malo kasni pa ih se dosta javlja"

Ogromne uštede ostvarili su i kanaderi. U letu su dosad proveli 1200 sati manje nego lani. Prema grubim procjenama, to je ušteda od čak 10 milijuna eura. ''Imamo 10-ak posto manje požara, međutim, izgorene površine su znatno manje. Nije istovremeno buknulo po 5-6-7 požara'', rekao je Željko Šoša, vatrogasni zapovjednik Zadarske županije.

>>Požar na Hvaru: Izgorjelo 400 hektara makije i borovine

Prošle je godine do 20. kolovoza izbilo 6 596 požara, iza kojih je ostalo 65 915 hektara opožarene površine. U istom razdoblju ove godine zabilježeno je 1 534 požara, u kojima je izgorjelo 3 848 hektara. Zasad se djelotvornijom pokazuje i borba protiv piromana.

''Sam rad policije na terenu daleko je, puno, puno bolji. On je zaista doprinio po tome, da one preventivne radnje koje su se radile prije su doprinijele smanjenju broja požara'', rekao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.

Vremenske prilike i kvalitetna priprema uoči požarne sezone vatrogascima su dosad išle u korist. No, treba još izdržati i posljednje tjedne ljeta, poznate po prijetnjama vatrenih stihija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene