Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Nagodili se sa sudom

Korupciju na Ekonomskom fakultetu priznao 21 profesor i asistent

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 38 optuženih osoba, protiv 21 okrivljenika donesena je presuda na temelju sporazuma stranaka kojom im je izrečena uvjetna osuda ili im je izrečena kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro na slobodi.

Od 38 okrivljenika koje Uskok tereti za korupciju na osječkom Ekonomskom fakultetu, 21 osoba nagodila se s Uskokom o sporazumnom donošenju presude, a protiv 17 okrivljenika koji nisu potpisali nagodbu s Državnim odvjetništvom doneseno je rješenje o potvrđivanju optužnice za kaznena djela za koja ih se tereti.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

Kako je danas izvijestio osječki Županijski sud, u nastavku jučerašnje sjednice Optužnog vijeća, na kojoj je utvrđeno da se 18 okrivljenika s Uskokom nagodilo i potpisalo izjavu o sporazumnom donošenju presude, danas su donesene presude za još tri okrivljenika koji su prije predali izjavu za donošenje presude na temelju sporazuma s Uskokom.

Od 38 optuženih osoba, protiv 21 okrivljenika donesena je presuda na temelju sporazuma stranaka kojom im je izrečena uvjetna osuda ili im je izrečena kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro na slobodi.

Kad je riječ o 17 okrivljenika koji nisu potpisali nagodbu s Uskokom, Vijeće je donijelo rješenje o potvrđivanju optužnice za kaznena djela za koja ih se tereti, a protiv jedne okrivljenice iz te skupine, koja je nedostupna pravosudnim tijelima, doneseno je rješenje o suđenju u odsutnosti.

Iako iskazi svjedoka i dokazi USKOK-a upućuju na krivicu, Željko Sabo odbacuje optužbe!

Presude okrivljenicima, kojima je kazna izrečena na temelju sporazuma stranaka, bit će javno objavljene nakon što budu dostavljene strankama.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja na tom fakultetu, Uskok je u lipnju podignuo optužnicu protiv 38 osoba.

Optužnicom se okrivljene profesore i asistente osječkog Ekonomskog fakulteta tereti da su 2010. i 2011. godine u Osijeku, u skladu s dogovorom s okrivljenim posrednicima, nekoliko puta okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta, bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na pokazano znanje, za što su nekoliko puta primali novac i razne darove. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene