Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Osijeku skup braniteljskih udruga

Jajima gađali sjedište HDZ-a i spalili im zastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge proizašle iz Domovinskog rata na večerašnjem su skupu pred zgradom osječkoga Županijskoga suda, osudile današnju presudu Branimiru Glavašu i ostalim okrivljenicima za ratne zločine u tzv. slučajevima 'garaža' i 'selotejp', kao politički montiranu te kao presudu Osijeku i Slavoniji.

Iako je događaj bio najavljen kao konferencija za novinare braniteljskih udruga, pred zgradom Županijskog suda, prema procjenama novinara, okupilo se oko 300 građana, među kojima čelnici HDSSB-a Vladimir Šišljagić, Krešimir Bubalo te dio stranačkoga članstva. Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić kazao je kako je današnja presuda 'sramota za hrvatsku državu, jer Osijek nije grad ratnih zločina', ustvrdivši kako je u pitanju 'politički montirani proces, kojega je od prvog do zadnjeg trenutka montirao premijer Ivo Sanader'. Ocijenio je kako je današnji događaj 'presuda gradu Osijeku te Slavoniji i Baranji'.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

'Mi smo vas podigli, mi ćemo vas i svrgnuti'

Predsjednik udruge 'Hrvatska straža' Ivan Vekić ustvrdio je 'kako ne postoji sud, koji je neutralan, koji ne podliježe vlasti i koji ne sluša vlast', ocjenivši kako je dokaz tim tezama današnja presuda zagrebačkog Županijskog suda. Istaknuo je da vlastodršcima u Hrvatskoj treba poručiti da ih se narod ne boji, dodavši 'mi smo vas podigli, mi ćemo vas i svrgnuti'. Predsjednica Udruge 'Žrtve domovinskog rata' Štefica Krstić ocijenila je kako je današnja presuda Branimiru Glavašu i ostalim okrivljenicima 'osuda poginulim braniteljima, kojima su danas sudili Hrvati i hrvatska država'.

'Ubili ih Srbi, Hrvati im ponovno sudili'

'Ubili su ih Srbi, a danas su im Hrvati ponovno sudili', ustvrdila je Krstić, čiji je sin ubijen u velikosrpskoj agresiji na Ernestinovo. Po završetku skupa građani su se u koloni, središtem grada, uputili prema hotelu 'Osijek', gdje je dio okupljenih jajima gađao zgradu u kojoj se nalazi sjedište osječkog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice te zapalio zastavu HDZ-a. Na mjesto događaja uskoro su stigli djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave, koji su nadgledali i skup pred Županijskim sudom, a prosvjednici su se ubrzo razišli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene