Obavijesti Video Pretražite Navigacija
foto galerija

Koliko su slatki, toliko su sposobni: Pogledajte nove dlakave pomoćnike hrvatskoj policiji

Policijski psi - 1
Policijski psi - 1 MUP/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policijski psi - 3 Policijski psi - 3 Foto: MUP/DNEVNIK.hr Policijski psi - 2 Policijski psi - 2 Foto: MUP/DNEVNIK.hr Policijski psi - 5 Policijski psi - 5 Foto: MUP/DNEVNIK.hr Policijski psi - 4 Policijski psi - 4 Foto: MUP/DNEVNIK.hr +0 Policijski psi - 1 Galerija 1/5 >>
U Službi za obuku vodiča i dresuru službenih pasa provodio se specijalistički tečaj za vodiče i službene pse za detekciju eksploziva. Nakon završetka tečaja, vodiči i službeni psi obavljat će operativne zadaće za potrebe Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Od 18. listopada 2021. godine do 13. travnja 2022. godine provodio se specijalistički tečaj za vodiče i službene pse za detekciju eksploziva. Nakon završetka tečaja, vodiči i službeni psi obavljat će operativne zadaće za posebne poslove sigurnosti na području Policijske uprave zadarske.

Pročitajte i ovo Obiteljsko nasilje - Ilustracija - 3 napao i policajca Čuli se krikovi i zapomaganje: U Zaprešiću pokušao ubiti bivšu partnericu

Tečaj se provodio na području PU zagrebačke, dok je terenska nastava održana u Valbandonu, na području PU istarske. Polaznici tečaja i službeni psi uspješno su svladali sve cjeline predviđene nastavnim planom i programom. Polaznici su kroz praktični rad i predavanja obrazovani o tome kako iskoristiti službenog psa u mnogim opasnim situacijama, objavio je MUP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U JAVNOJ RASPRAVI Uskoro novi zakon: DORH, carina, Porezna i policija će vidjeti sve bankovne račune građana i tvrtki?

Službeni psi pomagat će vodičima za detekciju eksploziva prilikom pregleda zatvorenih i otvorenih prostora, prijevoznih sredstava, poštanskih pošiljaka, paketa i prtljage. Također, polaznici tečaja naučili su kako da samostalno planiraju i održavaju fizičku i radnu kondiciju službenog psa, kako rukovati uzorcima eksploziva i izraditi potrebnu dokumentaciju u svezi uporabe službenog psa za detekciju eksploziva. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene