Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznadprosječne temperature

Zavladala božićna južina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravi zimski ugođaj ovog su Božića zamijenile iznadprosječno visoke temperature. U Sisku je bilo najtoplije, izmjereno je visokih 17 stupnjeva. A Zagrepčani su uživali na, za ovo doba godine, neuobičajenih 15.

Građanima ona ipak nije uspjela pokvariti blagdansko raspoloženje. Jedni su sretni što su mogli izaći u šetnju bez previše odjeće te uživati u Božiću sa svojom djecom i najmilijima, dok bi drugima vidjeti pokoju pahulju itekako dobro došlo.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

'Volili bi da možda ima snijega i da je ista temperatura, recimo. Snijeg na 15 stupnjeva, recimo, rekao nam je Frano iz Zagreba'

>>Snježno nevrijeme paraliziralo dijelove Kanade i SAD-a

Iako posebno ne čude ovakve vremenske prilike meteorolog NoveTV Darijo Brzoja smatra da su ovakve temperature itekako neuobičajene.

'Naravno da je neobično to što je ovako toplo krajem prosinca, međutim i proteklih godina se događalo da ciklone na svom prolasku dovuku topliji zrak s juga i da se usred zime mjeri 15, pa čak i 18 stupnjeva, i na kontinentu i na Jadranu' rekao je Brzoja.

>> Dvije ciklone Jače od Xavera pogodit će Britaniju i Irsku do Nove godine

U Slavoniji su zabilježene nešto niže temperature. Ali, na razočaranje najmlađih, bez snježnog pokrivača.

A upravo tako - toplo, u domu, ali i oko srca, za Božić i treba biti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene